Hirdetés

Milliárdokat fizet a Zoom a trollok miatt



|

25,6 milliárd forintnak megfelelő összeg kifizetésére bólintott rá a Zoom, hogy lezárulhasson egy per.

Hirdetés

A pandémia előtt kevesen hallottak a Zoomról, azonban miután rengetegen kényszerültek otthoni munkavégzésre, az alkalmazás népszerűsége elképesztő mértékben nőtt. Még a legnagyobb cégek is nehezen bírtak volna el ekkora rohammal, és hiába próbáltak minden elvárásnak megfelelni, a fejlesztők nem tudták elég gyorsan foltozni a biztonsági réseket.

Ahogy az az Egyesült Államokban gyakran megtörténik, felhasználók egy csoportja pert indított, és ez végül megegyezéssel ért véget.

Hirdetés

A Zoom 85 millió dollárt fog fizetni (ha ezt a szövetségi bíró is jóváhagyja), mert egyrészt engedély nélkül osztott meg felhasználói adatokat egyebek mellett a Google-lel, a Facebookkal és a LinkedInnel, másrészt nem gátolta meg a zoombombingot, azaz hogy illetéktelenek belépjenek a beszélgetésekbe. Emellett arra is kötelezik a céget, hogy fejlessze biztonsági megoldásait, és képezze dolgozóit az adatkezelés és a biztonsági eljárások kapcsán.

Mindenki, aki fizetett a Zoomért, legfeljebb 15 dollárt visszakaphat, de azok, akik csatlakoztak a perhez, az előfizetésük 15%-át vagy 25 dollárt igényelhetnek, attól függően, melyikkel járnak jobban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.