Hirdetés

Milyen, amikor valaki külső nézetben vezet egy igazi autót?



|

A játékokban már könnyedén navigálunk külső nézetben, de vajon a valóságban hogy működne ez? Van, aki kipróbálta!

Hirdetés

Külső nézetes, váll fölötti vagy TPS: mindhárom ugyanazt a nézetet takarja a játékokban, amikor is a kalandot nem a főszereplő szemszögéből éljük végig, hanem egy külső "kameraszögből". Ez a nézet lényegében a 3D elterjedése óta jelen van az iparban, mondhatnánk azt is, hogy sokunknál tökéletesen kézre áll ennek irányítása. 

Néhány YouTuber most felszerelkezett egy GoPróval, és még néhány szükséges kellékkel, hogy a valóságban is megtapasztalják: milyen ha az életüket saját válluk fölül szemlélik.

Hirdetés

A TGFbro nevű csatornán próbálkoztak meg TPS nézetet előállítani a való életben, melyhez egy  fejük fölé elhelyezett akciókamera képét továbbították a saját telefonjukra, amit egy VR-hoz hasonló házi készítésű headsetbe foglaltak.

A cselekedeteik és a beérkező kép közötti nagyjából 2 másodperces késleltetés jócskán megnehezítette a dolgukat, melynek köszönhetően már a járás is nehézséget okozott, de ez nem akadályozta meg őket abban, hogy megpróbáljanak biciklizni, sőt még is autót vezetni.

Az autóval ilyen módon természetesen nem indultak el forgalomban, már az elhagyatott mezőn is életveszélyes volt a közlekedés a késleltetés miatt. A videó végén belengetik, hogy nem kizárt, hogy egy autóversenyt is rendeznek ilyen módon, így előfordulhat, hogy látunk még cifra dolgokat a csapattól.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.