Hirdetés

Minden, amire az iPhone 14-szériától számíthatunk



|

Egy megbízható szivárogtató összegyűjtötte, hogy az eddigi értesülései alapján mit is tartogat az ősszel érkező iPhone 14.

Hirdetés

Az évek során már megszokhattuk, hogy a soron következő iPhone-generáció megjelenését szabályos pletykaáradat előzi meg, a szivárogtatók pedig többé-kevésbé hitelesen adják közre, hogy mit nyújt az Apple következő dobása.

Épp ezért érdemes odafigyelni a legfrissebb információkra. A megbízható elemzők klubját gyarapító Mark Gurman nemrég összefoglalta, hogy az eddigi ismeretei alapján milyen is lesz az ősszel érkező iPhone 14, s fél évvel a mobil megjelenése előtt már jó esély van rá, hogy amit itt olvashatunk, az végül tényleg valóra válik.

Hirdetés

A Bloomberg újságírója mindenekelőtt megerősítette, hogy az elmúlt évek gyakorlata alapján az idén sem számíthatunk a dizájn radikális átszabására. Maradnak az iPhone 12-nél bevezetett (valójában az iPhone 4-ről visszahozott) hasított élek, az így sem kicsi hátlapi kamerasziget viszont még nagyobb lesz, hogy be tudja fogadni az új szenzorokat. A legizgalmasabb változás, hogy a Pro-modelleken elbúcsúzik az előlap belógó fekete sávja (notch), helyette két kisebb kivágást kapunk: egy hosszúkásat  a Face ID arcazonosításnak, és egy apró lyukat a kamerának.

Gurman továbbra is úgy gondolja, hogy a kompakt iPhone 13 mini gyenge eladásai, illetve az iPhone 13 Pro Max népszerűsége miatt az Apple átvariálja a termékpalettát, és a nagyobb készülékekre helyezi a hangsúlyt. Így aztán elbúcsúzik az 5,4 hüvelykes mini, az új felállásban pedig két 6,1 és két 6,7 hüvelykes iPhone-ból választhatunk, mindegyikből normál és Pro kiadást.

Az iPhone 14-család így a következőképp fest majd: iPhone 14 (6,1"), iPhone 14 Max (6,7"), iPhone 14 Pro (6,1"), iPhone 14 Pro Max (6,7").

Az elemző arra számít, hogy a 6,7 hüvelykes alapmodell rendkívül népszerű lesz, az ára pedig legalább 200 dollárral lehet alacsonyabb az 1099 dolláros iPhone 13 Pro Maxénél. Ez 899 dolláros árcédulát jelent, vagyis a 256 GB-os iPhone 13-nak felel meg, ami Magyarországon 375 ezer forintba kerül. Az Apple viszont valószínűleg bekalkulálja a 10% körüli inflációt és a gyenge forintot is, így nem kizárt, hogy nálunk a 400 ezer forintot karcolja majd a 6,7 hüvelykes iPhone 14.

A Pro-modellek állítólag egy vadonatúj, 48 megapixeles telefotó kamerával igyekeznek majd kitűnni, ami ugyebár 4x nagyobb felbontást jelent, mint az alapmodellek 12 megapixeles elsődleges szenzora. Gurman emellett sajnos egyetért azzal a korábbi pletykával, hogy az iPhone 14-széria esetében csak a drágább Pro-változatok kapják meg az Apple legújabb, A16-os chipjét, az alapmodellekben pedig az iPhone történetében először maradni fog a tavalyi erőforrás, vagyis az iPhone 13-at is hajtó A14.

A Bloomberg szerzője végezetül azt sem tartja kizártnak, hogy az idén debütálhat az iPhone 13-hoz várt műholdas kapcsolat is, ám ezt nem a normál hívásokhoz, hanem csakis vészhelyzetben használhatjuk majd, ha nincs térerő. A funkciót az Apple Watch is megkaphatja, legkésőbb jövőre.

Az AppleTrack adatai szerint Gurman 86,4%-os megbízhatósággal dolgozik, tehát messze nem tévedhetetlen, de egyértelmű, hogy nem is vaktában lövöldöz a jóslataival. Hogy ezúttal is jó nyomon jár-e, az várhatóan szeptemberben fog kiderülni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.