Hirdetés

Minden felhasználónak ad végpontok közötti titkosítást a Zoom



|

Beadta a derekát a Zoom, végül minden felhasználó megkapja a végpontok közötti titkosítást.

Hirdetés

A Zoom egyre nagyobb nyomás alá került az utóbbi időben, amiért nem akarta minden egyes felhasználója számára biztosítani a végpontok közötti titkosítást, csak a fizetős ügyfeleknek, míg az ingyenes felhasználók csak egy egyszerűbb titkosítást kaptak volna. A kritikus csoportok és szakértők szerint a Zoom modellje a biztonságot és a magánszférát prémium, fizetős funkcióvá alakította volna. A Zoom szerint viszont a fizetős ügyfelek jobban követhetőek, ezért nem használnák illegális tevékenységre a titkosított kapcsolatot. 

Hirdetés

Végül a Zoom kénytelen volt beadni a derekát a fokozódó nyomásnak: ennek hatására a vezetőség úgy döntött, az ingyenes felhasználók is kapnak végpontok közötti titkosítást. Elvileg egy új béta júliusban jön, de pontos részletek még nincsenek. 

A funkció használatához szokásos módon regisztrálni kell majd, például valós telefonszámmal - így remélhetőleg kevésbé nagy arányban használják majd a lehetőséget visszaélésekre. A tartalmak titkosításának feloldásához ugyanis még a szolgáltatók sem rendelkeznek majd a megfelelő kulcsokkal - a végpontok közötti titkosítás viszont csak opcionális lesz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.