Hirdetés

Minden kiszivárgott a Huawei P30 Pro csúcsmobilról



|

Új színben is elérhető lesz a P30 Pro, több meglepetésre is számíthatunk, illetve a kamerákról is minden kiderült.

Hirdetés

A Huawei P30 és P30 Pro készülékeiről már rengeteg minden kiszivárgott, a WinFuture jóvoltából azonban az összes olyan külső és belső jellemzőre fény derült, amivel kapcsolatban eddig kérdőjelek szerepeltek a jelentésekben. 

Hirdetés

A P30 így 6,1 hüvelykes, 2340 x 1080-as OLED-kijelzőt kap, lapos kialakításban. A P30 Pro lekerekített képernyője már 6,47 hüvelykes, és szintén 2340 x 1080 felbontású (a korábban pletykált 3120 x 1440 helyett). Az oldalsó keret nagyon vékony, az alsó kisebb, mint eddig, felül pedig vízcsepp alakú bevágással kell számolni. A szelfikamera 32 megapixeles, támogatja az arcfelismerést, a P30 Prónál pedig nincs mellett hangszóró, mert a hang a vibrációs és csontrezgéses technológiáknak köszönhetően a képernyőből jön. 

A P30 kellemes meglepetése, hogy az USB-C csatlakozó mellett jackcsatlakozót is kínál. A P30 Pro bár kínál IR-sugárzót, sajnos jackcsatlakozót nem. A nanoSD viszont befér a SIM-kártya mellé, illetve külön rácsot kapott a hangszóró, ami arra utal, hogy orvosolják a Mate 20 Pro sokat kritizált és gyenge hangrendszerét, ami az USB-C portra épített. 

A kisebbik modell tripla hátlapi kamerája egy 40 megapixeles, f/1.6-os rekeszértékű, képstabilizálás nélküli elsődleges szenzort használ. A Mate 20 Pro nem ilyen rekeszértékkel dolgozott, vagyis a P30 elvileg jobb lesz kevés fény mellett. Ezt a szenzort egy 20 megapixeles ultraszéles és egy 8 megapixeles telefotós lencse egészítik ki, ez utóbbi 5x-ös veszteségmentes zoomot tud majd. 

A P30 Pro 40 megapixeles kamerája csak f/1.8 rekeszértéket kínál, cserébe van optikai képstabilizálás. Az éjszakai módban és a videókban ez sokat számít majd. A zoomlencse itt már periszkóprendszert használ, elvileg 7,8x-os optikai zoomra és 10x-es veszteségmentes nagyításra képes. Több marketinganyag is kiszivárgott erről, mintaképekkel. A negyedik ToF kamera pedig a mélységadatokkal segíti a portréfotózást. Mindkét készülék lézeres autofókuszt és kéttónusú LED-es vakut kínál majd. 

Mindehhez Kirin 980-as csúcslapka (ez ma már lemarad a Galaxy S10-ben található Exynoshoz vagy a Snapdragon 855-höz képest), valamint a P30-nál 6 GB RAM és 128 GB tárhely, a Pro modellnél 8 GB RAM és 256/512 GB tárhely jár, Android 9 Pie rendszerrel, EMUI 9.1 felülettel, IP68-as vízvédelemmel, most elvileg az olcsóbb kiadásnál is. A 40 wattos gyorstöltés mindkettőnél támogatott lesz, az akkuk kapacitása 3650 és 4200 mAh. 

A március 26-i hivatalos bemutatón a P30 Lite kíséri majd a drágább eszközöket, az előrendelések azonnal indulnak, a kiszállítások április 5-től. Az éjfeke, lélegző kristály és aurora színek mellett lesz egy napfelkelte verzió is a Pro modellből. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.