Hirdetés

Mindent elkövet a Microsoft, hogy ránk kényszerítse az Edge használatát



|

Nem túl szimpatikus, hogy erőszakosan nyomja a böngészőjét, miközben alapvető hibákkal küzd a Windows 11.

Hirdetés

A Windows 11 megjelenésével a redmondi cég minden eddiginél nehezebbé tette a felhasználóknak, hogy alapértelmezett böngészőt válasszanak. Annak idején emiatt már egyszer megütötte a bokáját, úgy tűnik azonban, hogy a Microsoft nem tanul a leckéből. Az új OS-ben katasztrofális a megoldás, szinte minden, böngészővel megnyitandó formátumot egyesével kell hozzárendelni az új szoftverhez.

Van azonban a rendszernek egy része, ami ha minden kötél szakad, akkor is előráncigálja a Microsoft Edge felületét az árnyékból. Ha az operációs rendszer keresőjébe gépelünk be olyat, aminek a találata az internetre mutat, a Windows azonnal előveszi a Edge felületét, ahol már ott virít a keresési eredmény a kulcsszavunkra, természetesen a Bingben.

Hirdetés

A leleményes felhasználók persze előálltak egy megoldással. Az EdgeDeflector képes volt kikapcsolni ezt a funkciót, így ha valamire rákerestünk, már az is az általunk választott böngészőben jelent meg. Egészen mostanáig. A Microsoft nemrégiben letiltotta az operációs rendszer működését befolyásoló szoftver használatát, így visszaállt a számára ideális állapot, újra az Edge nyitja meg a kereséseinket.

Még szerencse, hogy bosszankodás helyett az internet népe újra nekifeszült a Microsoftnak és elkészítették az EdgeDeflector jogutódját, a rendkívül kreatív elnevezéssel bíró MSEdgeRedirectet, amit a GitHubról bárki ingyen beszerezhet. A labda megint a Microsoft térfelén pattog, a kérdés már csak az, hogy feladja végre, vagy újra szembe megy a felhasználók akaratával.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.