Hirdetés

Mindent elsöpör a Huawei Mate 10?



|

A Huawei következő csúcskészülékébe már a 10 nm-es Kirin 970-es lapka kerül.

Hirdetés

Kétség sem férhet hozzá, hogy a várhatóan ősszel érkező Huawei Mate 10 igazi szörnyeteg lesz, és egyben az egyik legjobb okostelefon, ami valaha megjelent. A Weibón felbukkant információk alapján pedig a Huawei saját fejlesztésű Kirin 970-es lapkája lesz a készülékben, ami már 10 nm-es technológiával készül. 

Hirdetés

A Mate 9-ben és a P10-es szériában a Kirin 960-as chip dolgozik, ami 16 nm-es technológiával készült. Minél modernebb egy lapka, annál jobb a teljesítménye és kisebb a fogyasztása. Vagyis a 10 nm-es lapka jelentős fejlődést jelent majd, a Mate 10 pedig nagyot szólhat. 

A Samsung Galaxy S8-ban, OnePlus 5-ben és Sony Xperia XZ Premiumban lévő Snapdragon 835 szintén 10 nm-es. Bár a Qualcomm lapkái a szintetikus méréseken általában jobbak, a gyakorlat a Mate 9-nél és a P10-es sorozatnál is megmutatta, hogy a mindennapok során elképesztően jó teljesítményt és felhasználói élményt garantálnak a Huawei zászlóshajói. 

A Kirin 970 ezt egy nyolcmagos processzorral fokozná, ami négy darab ARM Cortex-A73-es maggal dolgozna 3 GHz-en, valamint négy darab ARM Cortex-A53-as maggal, 1,8 GHz-en. Mindezt egy Mali-G71 MP8 GPU egészítené ki. 

A jelenlegi pletykák szerint a Mate 10 közel keret nélküli, 6 hüvelykes kijelzőt kap majd, a hátlap után pedig az előlapra is dupla kamera kerül. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.