Hirdetés

Mio MiVue C312 – ezzel nem lesz többé kérdés, ki hibázott a baleseteknél



|

Egy menetrögzítő kamera felbecsülhetetlen segítség lehet, ha baleset ér: nem kell tanúvallomásokra hivatkozni, a felvétellel könnyen megvédheted magad. Szerezd meg most a PC World ajándékaként!

Hirdetés

Az autós menetrögzítő kamerák egyre népszerűbbek Magyarországon is, bár ez nemcsak a felhasználók tudatosságának köszönhető, hanem annak is, hogy sajnos évről évre rosszabb a közlekedési morál.

Ezek az eszközök folyamatosan rögzítik, hogy mi történik a jármű előtt, a felvételek pedig egy balesetnél nagyon fontosak, akár perdöntők is lehetnek. A Mio többféle megoldást is kínál, a MiVue C312 a jó ár/érték arányú kütyük kedvelői számára készült.

Hirdetés

Kis helyen is elfér

Kompakt méretével és vagány dizájnjával bármilyen autó szélvédője mögött kényelmesen elhelyezhető a kamera. A rögzítésben segítségedre lesz az autós tartó, amely természetesen a csomagolás része. Ugyancsak jár a kamera mellé egy töltő is, amit a szivargyújtóba kell dugni, másik vége pedig micro USB csatlakozóban végződik - ez utóbbi azért fontos, mert lehetővé teszi azt is, hogy másik töltőt használj, ha a menetrögzítő kamera mellett mondjuk telefont is szeretnél tölteni.

A tapadókorongos tartókar a gömbcsuklónak hála pontos beállítást tesz lehetővé. A rögzítés további hasznos tulajdonsága, hogy gyorsan oldható, így használaton kívül, vagy ha hosszabb ideig parkolsz valahol, pillanatok alatt el tudod tenni a MiVue C312-t mondjuk a kesztyűtartóba. A kezelés is egyszerű: a 2 colos képernyő és az érintésérzékeny kialakítás gondoskodik a gyors beállításról, és a szoftvert olyan ügyesen készítették el, hogy a kamerát elindítani és megállítani például sosem kell. A felvétel rögzítése automatikusan elindul, ha a Mio MiVue C312 áram alá kerül, és leáll, ha a tápellátás megszűnik.

Kristálytiszta videók

Ami a műszaki specifikációt illeti, a kamera full HD-ben rögzít 30 fps képsebesség mellett - ez átlagos értéknek számít, és bőven elég ahhoz, hogy menet közben minden fontos részlet kristálytisztán látszódjék. Nemcsak a 2 MP-es szenzornak, hanem az f2.2 rekeszértékkel rendelkező objektívnek köszönhetően a felvételek alacsony zajszint mellett készülnek. A látószög 130 fokos, így a C312 nemcsak az autó közvetlen előterében történteket rögzíti, hanem azt is, ami a járdán vagy épp a szembejövő sávban történik. A videók MJPEG formátumban készülnek, és egy kivehető microSD-kártyára kerülnek - az adattároló maximális támogatott mérete 64 GB (és nem része a csomagnak). A kütyü mikrofonnal is rendelkezik, így a videóknak természetesen hangja is van - ez adott esetben szintén perdöntő lehet.

A tárhelyet a kamera rugalmasan használja; a memóriakártyán alapesetben sosem kell helyet felszabadítani, mert ha elfogy a szabad kapacitás, akkor a legkorábban rögzített felvételek automatikusan törlődnek. Itt jön képbe a háromtengelyes G-szenzor, amely folyamatosan figyeli az autó mozgását, és ha baleset történik, akkor annak időpontját rögzíti - ez pedig biztosíték arra vonatkozóan, hogy egy baleset pillanatában készült videót a rendszer sosem töröl magától.

Van feljebb is

A Mio természetesen számos egyéb modellt kínál, hogy mindenki megtalálja az igényeinek megfelelő készüléket. Elérhető olyan dashcam, ami nagyobb felbontást (akár 4K, mint a Mio MiVue 886) és képkockasebességet (akár 120 fps) biztosít. A beépített GPS-szel rendelkező modellek képesek az útvonalak nyomkövetésére és a sebességmérő-kamerákra vonatkozó figyelmeztetésekre (pl. Mio MiVue 818), a Parkoló üzemmóddal ellátott készülékek pedig akkor is elindítják a felvételt, amikor az autó parkol és a motor ki van kapcsolva (pl. Mio MiVue 846). Az integrált Wi-Fi könnyű adatátvitelt biztosít (pl. Mio MiVue 732), ha pedig az autód mögötti részt is szeretnéd rögzíteni, a duál kamerás változatot válaszd (mint a Mio MiVue C420 Dual). A Mio menetrögzítő kameráinak teljes listáját itt találod.

A világ vezető fedélzeti kamera gyártója most nemcsak a megbízhatóságot és kiváló minőséget garantálja vevőinek, hanem további egy év ingyenes gyártói garanciát is kínál az akcióban szereplő modellekre*. A 2023. március 1. és december 31. között vásárolt Mio MiVue™ autós és motoros készülékeknél így nem kettő, hanem három év garanciával számolhatnak a dashcam tulajdonosok.
(*: A kiterjesztett 3 éves garanciával rendelkező termékek: C540/541, C545, C560, C570, C580, C380Dual, C588T, J60, J85, 731, 732, 733, 792, 795, 798/Pro, 798Dual/Pro, 812, 818, 848, 886, M760D, M700, M40, A30, A50)

Legyen tiéd a PC World ajándékaként!

A Mio MiVue C312 bárkinek, aki szokott vezetni, jó szolgálatot tehet, pláne a nyári kalandok során, amikor az emberek megőrülnek a kánikulában az utakon. A menetrögzítő kamerát most te is megszerezheted, mindössze annyi a teendőd, hogy csatlakozol a PC World Max nyári előfizetői akciójához, és itt az ajándékok közül ezt választod. További részletekért olvasd el cikkünket, vagy menj egyenesen erre az oldalra és csatlakozz a PC World Max közösséghez!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.