Hirdetés

Mit ér most a Tesla Roadster és Cybertruck nélkül?



|

Elon Musk vállalata lassabban menetel, mit ahogy tervezték, de vajon ezt anyagilag mennyire szenvedik meg? Spoiler: semennyire!

Hirdetés

A globális chiphiány jelentősen befolyásolta az utóbbi évben a videokártyák piaca mellett az autógyártást is, még a legnagyobb vállalatok eladásai is csökkentek 2021 harmadik gazdasági negyedévében. A Tesla értékesítései eredményei pedig nem hogy romlottak volna, de jelentősen több autót sikerült eladni, mint tavaly ilyenkor.

A cég vezetője, Elon Musk szeptemberben nyilatkozta, hogy a Tesla Roadster megjelenésére még legalább 2023-ig várnunk kell, és a Cybertruck tömeggyártása is legjobb esetben csak jövőre kezdődik. A jelenleg elérhető modellek, köztük a Model Y SUV viszont nagyon jól fogynak az amerikai és az európai piacon is.

Hirdetés

A Tesla legújabb gazdasági beszámolójából kiderült, hogy 2021 harmadik negyedévében a vállalat összesen 241 300 autót adott el, vagyis 102 ezerrel többet, mint 2020 azonos időszakában. Ez kiváló eredmény, és jól látható, milyen gyors a vállalat növekedése, hiszen 2019-ben összesen 367 500 autót értékesített a Tesla.

Az USA legnagyobb autógyártója, a General Motors ezzel szemben nem örülhet a negyedéves eredményeinek, ugyanis mindössze 446 997 autót értékesített - ez 33%-os visszaesés 2020 harmadik gazdasági negyedévéhez képest.

A Tesla Kínában 2020-ban kezdte az értékesítést, azóta ebben a régióban nagyon jó eredményeket produkál, ahogy az amerikai és európai piacon is egyre népszerűbbek a cég autói. A vállalat nemrégiben nyitotta az egyik legújabb gyárát a texasi Austinban, és a közeljövőben fog beindulni a Berlin melletti üzem is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.