Hirdetés

MI-vel turbózott mérésekkel és gyári Google-appokkal támad a Fitbit Charge 6



|

Érdemi fejlődést hozott a fitnesz tracker legújabb generációja.

Hirdetés

A 2007-ben alapított Fitbit a saját érdemeivel vált jelentős szereplővé az aktivitáskövető kütyük piacán, így 2019-ben már 120 millió eladott eszközön voltak túl, amelyeket világszerte több mint 100 országban nyúzott a közönség.

2021 óta viszont már nem önállóan, hanem a Google zászlaja alatt hajózik a cég, miután a keresőóriás 2,1 milliárd dollárt fizetett érte. A Fitbit márka azonban ezzel még nem szűnt meg, most pedig egy ígéretesnek tűnő újdonsággal álltak elő.

Hirdetés

A frissen leleplezett Fitbit Charge 6 a két éve piacra dobott 5-ös széria folytatása, és nagyrészt annak dizájnját is megörökölte, ettől eltekintve viszont lényegi előrelépéseket hozott. Így aztán az eszköz immáron nem 20, hanem 40 edzésformát támogat, a szenzoros mérések pedig 60%-kal pontosabbá váltak, köszönhetően a gépi tanulás és a mesterséges intelligencia bevetésének.

Ami magukat a méréseket illeti, a Charge 6 egyebek mellett beépített GPS-t, véroxigén-szint érzékelőt és EKG-alkalmazást kínál, de a bőr hőmérsékletének változására is fogékony. Az új kütyü nagy előnye, hogy egy okosórához hasonlóan a Google néhány szolgáltatását is támogatja, így YouTube Music-integrációt kapott, használhatjuk navigációra a Google Mapsszel, vagy fizethetünk is vele a Google Play segítségével.

Mindez akár 7 napos üzemidő mellett áll rendelkezésre, fekete, arany vagy porcelán színű, 100%-ban újrahasznosított alumínium tokozással. Az október 12-én megjelenő Fitbit Charge 160 dollárért, tehát adók nélkül kb. 60 ezer forintért kerül boltokba, amihez 6 hónapnyi előfizetés is jár a Fitbit szolgáltatásaira. További részletekért a gyártó hivatalos termékoldalát érdemes felkeresni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.