Hirdetés

Mobilokra is megérkezett a Microsoft AI-segédje, ami csak zavarosabbá tette a helyzetet



|

Már telefonokon is elérhető a Copilot, ezzel viszont meglehetősen átláthatatlanná váltak a Microsoft MI-szolgáltatásai.

Hirdetés

Lassan egy éve annak, hogy az OpenAI-ban jelentős részesedést szerző Microsoft útnak indította a GPT nyelvi modellre épülő Bing Chatet, amit időközben összeolvasztottak a Microsoft 365-ben és a Windowsban debütált Copilot AI-asszisztenssel, így hivatalosan már a mesterséges intelligenciás csevegő is ezen a néven fut.

Valószínűleg ennek kívánnak nyomatékot adni a redmondiak azzal, hogy nemrég elérhetővé tették a mobilos Copilot-alkalmazást, ami lényegében ugyanazt tudja, mint a Bing appon belül elhelyezett mesterséges intelligenciás chatbot.

Hirdetés

A telefonos kliens egyelőre csak Androidon tölthető le, a szolgáltatás mögött pedig az OpenAI legújabb szöveg- és képgenerátorai, a GPT-4 és a DALL-E 3 modellek futnak. Az alkalmazás természetesen ingyenes, a Microsoft ígérete szerint pedig a használata során nem történik adatgyűjtés és nem is osztanak meg információkat harmadik felekkel.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor köszönhet be az iOS-es verzió, cserébe viszont a hivatalos Bing-alkalmazás továbbra is elérhető minden platformon, így akár ezen keresztül is szolgálatba állíthatjuk a Copilot képességeit. Ez is mutatja, hogy a Bing Chat átnevezésével egy kissé zavaros lett az összkép, mivel mindeközben a webes kliens továbbra is a Bingen belül, a Csevegés menüpontban található, és csupán az elindításkor említi meg egy felirat, hogy a szolgáltatás egyébként egy "webes alapú Copilot."

Ember legyen tehát a talpán, aki kiigazodik a Microsoft teremtette káoszban, de az androidosoknak ebből most annyi a lényeg, hogy a weben túl akár már két appban is használhatják a ChatGPT-t is hajtó mesterséges intelligenciás technológiákat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.