Hirdetés

Most a Pixel 2 okostelefonok kamerájával van probléma



|

Furcsán reagál a Google Pixel 2 és a Pixel 2 XL a LED-es fényforrásokra, a felvett videók és a készített képek csapnivalóak is lehetnek.

Hirdetés

Lassan már nem túlzás azt mondani, hogy a Google idei okostelefonjaival állandóan van valami baj, és szinte minden nap előkerül egy újabb probléma. Ezúttal a Pixel 2 és a Pixel 2 XL kamerája művel olyan dolgot, amit nem kellene. 

Hirdetés

Ezúttal a hátsó kamerák rendetlenkednek, méghozzá minden olyan esetben, amikor valaki LED-es fényforrások közelében készít fotót vagy videót. Ilyenkor a képen sötét és világos sávok váltakoznak. 

A jelenlegi elméletek szerint a gondot a LED-es lámpák, égők okozzák. Ezek ugyanis egyenletes fényt biztosítanak, de bizonyos mértékben villódzanak (50 vagy 60 Hz-en, attól függően, hogy a világ mely pontján vagyunk). Ez a videókon és képeken látható lehet (furcsa sávok formájában), de szabad szemmel észrevehetetlen. A jelenség elkerülésére a megoldás a záridő igazítása (1/50-ed vagy 1/60-ad másodpercre, esetleg ezek alternatívájára, 1/100-ad vagy 1/120-ad másodpercre). 

Az elméletet közzétévő YouTuber egy összehasonlító videót is készített, jól látható, hogy a tavalyi Pixel okostelefonokkal nincs ilyen gond: 

A magyarázatban egyébként nem mindenki hisz. Figyelembe véve viszont, hogy a Pixel 2-t és a Pixel 2 XL-t a legtöbben a kamerája miatt veszik meg, jogos, hogy mindenki azt várja: a Google mielőbb adjon ki szoftveres javítást erre a kellemetlen hibára. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.