Hirdetés

Most az iPhone 8 a világ legnépszerűbb okostelefonja



|

A véglegesített májusi adatok alapján az iPhone 8 egy hajszállal megelőzte a Galaxy S9+ készüléket.

Hirdetés

Áprilisban a Samsung Galaxy S9+ volt a legnépszerűbb okostelefon globálisan, de állítólag azóta nem fogy olyan jól. A Counterpoint Research szerint immáron nem is ez a legnépszerűbb modell a világon. 

Hirdetés

Az elemzők szerint májusban a második helyre szorult a Samsung csúcskészüléke, amelynek a globális piaci részesedése 2,4 százalék. A legnépszerűbbnek most az iPhone 8 számít, amely egy hónappal korábban csak az ötödik legkeresettebb volt. 

Állítólag az iPhone 8 azért lett ennyire felkapott, mert Európában sikeres reklámhadjáratot folytatott az Apple, illetve Amerikában is erős a kereslet. 2,3 százalékkal a harmadik legnépszerűbb volt továbbá az iPhone X, és az ötödik legkeresettebb 2,1 százalékkal az iPhone 8 Plus. Ugyanennyi jutott a Galaxy S9-nek is. 

Az Apple és a Samsung mellett a toplistában ott van a Xiaomi, amely Kínában és Indiában még erősebb lett. A Xiaomi Redmi 5A már 2,2 százalékon és a negyedik helyen áll, ott van a Redmi 5 Plus is; és a szakértők szerint rövidesen felkerül a listára a Xiaomi Mi 8 is. Az alacsony áruk és a sok reklám miatt ugyancsak jól teljesített a Huawei P20 Lite, a Vivo X21 és az Oppo A83.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.