Hirdetés

Most egy nukleáris kutatóközpontra sújtottak le a meleg furry hackerek



|

A NATO után újabb látványos célpontot talált magának a SiegedSec.

Hirdetés

Még a rendkívül gyorsan pörgő őszi események forgatagában is emlékezetes a NATO ellen elkövetett szeptemberi hackertámadás, melynek során több mint 3000 fájlt zsákmányoltak a katonai szervezettől, az akciót pedig a SiegedSec, egy magát meleg furryk csapataként (furry = állatos jelmezek köré épülő online szubkultúra) jellemző hackercsoport követte el.

A többnyire kormányzati célpontokat támadó banda most ismét lesújtott, ezúttal a nukleáris reaktorokkal és fenntartható energiaforrásokkal foglalkozó Idaho National Laboratory (INL) kutatóközpontot véve célba.

Hirdetés

Az Egyesült Államok Energiaügyi minisztériuma alatt működő, több mint 5000 embert foglalkoztató intézmény informatikai rendszerébe november 20-án hatoltak be, a támadást magára vállaló SiegedSecnek pedig olyan érzékeny személyes adatokat sikerült megszereznie, mint a dolgozók társadalombiztosítási száma, lakcíme és hasonlók.

A hackerbanda egy humorosnak szánt üzenetet is megosztott a blogján, azt írva, hogy leveszik az online elérhetővé tett adatokat, amennyiben az INL az élő macskalányok (catgirl = elsősorban a japán mangákból és animékből ismert, félig macska, félig ember női karakter) kutatására áll át - számolt be róla az Engadget.

A lapnak nyilatkozva maga a kutatóközpont is megerősítette a kibertámadás tényét. Az INL közleménye alapján a behatolás a laboratórium humánerőforrás-szolgáltatásait támogató informatikai rendszert vette célba, amit egy szövetségileg jóváhagyott partner üzemeltet, és nem része a kutatóközpont létesítménynek. Az INL "azonnali lépéseket" tett a dolgozók adatainak megvédéséért, és a hatóságokat is értesítette az ügyben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.