Hirdetés

Most elég kényelmetlenül érezheti magát, aki 6,5 millió forintért vett Apple Watchot



|

A színarany kivitelben is megjelent első generációs Apple Watch elvesztette okosóra-jellegét.

Hirdetés

Míg néhány évtizeddel ezelőtt a használati tárgyak vásárlásánál az ember hosszútávra tervezhetett, ma már egyes elektronikai cikkek néhány év alatt "kimennek a divatból", illetve elvesztik a szoftveres támogatásukat, és rövid úton használhatatlanná válnak. Ezek közül a - valamikor még visszamenőleges kompatibilitással házaló - Apple elavulásai a legfájdalmasabbak közül valók, hiszen a strapabíró hardvernek, és a megbízható szoftvernek bizony megkéri a cég az árát.

A 2015-ben megjelent újdonsággal, az Apple Watch-csal nagyot szakított a cég, de azóta már rengeteg fejlettebb variáció megjelent belőle. Mint sajnos minden kütyüre, erre az első generációs okosórára is az a sors várt már egy ideje, hogy a vállalat elengedje a kezét.

Hirdetés

A változás ugyan elkerülhehetlen volt, de van egy csoport, akiket ez most nem fog vigasztalni: akik tömör arany kivitelben vásárolták meg a terméket 17 000 dollárért, vagyis közel 6 és fél millió forintért. 

Általában nem hírértékű egy-egy hasonló eset, hiszen évente tucatjával kerülnek szórakoztató elektronikai termékek a történelem szemétdombjára, de jelen esetben az érintett termék egykori ára egy kisebb vagyon volt. Habár az Apple üzletpolitikáját egy termék nem írhatja felül, mégiscsak van egyfajta pikantériája a történetnek, hiszen aranyból készült órát nincs az az ember, aki azért vásárol meg, hogy aztán kevesebb mint egy évtizeden belül törtarany árban adja el.

Aki anno luxuscikknek vagy ékszernek vásárolt első generációs arany Apple Watchot, annak most el kell tőle búcsúznia, de talán egy gyűjtő pont most fog rá még drágábban lecsapni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.