Hirdetés

Most épp a YouTube tiltotta ki Donald Trumpot



|

Törölték Trump legutóbbi videóját, oldalát pedig az elnökváltás napjáig felfüggesztették.

Hirdetés

Szépen lassan az összes fontosabb közösségimédia-platform törli vagy tiltja Donald Trump, az Egyesült Államok most leköszönő elnöke profiljait. A Facebook egyelőre csak az ideiglenes tiltás mellett döntött, a Twitter viszont véglegesen bannolta az elnököt, és azt sem engedik, hogy új profilokon keresztül térhessen vissza. 

A legújabb fejlemények szerint pedig a YouTube is beállt a sorba: letörölték Trump legutóbbi videóját, mivel úgy érezték, a felvétel erőszakra buzdíthatja a nézőket. Ezen felül az elnök csatornája megkapja az első strike-ot (ebből a figyelmeztetésből általában hármat kell összegyűjteni a végleges tiltáshoz), az új tartalmak feltöltésének lehetőségét pedig "minimum" hét napra megvonták tőle - ez azt jelenti, hogy a korlátozás pontosan az USA új elnökének, Joe Bidennek a beiktatása napján járhat le.

Hirdetés

Mindezeken felül a kommentelés lehetőségét is letiltották Donald Trump összes YouTube-videója alatt. A korábban említett, immár törlésre került videóban az elnök olyan szófordulatokat használt, mint "mindig van lehetőség az ellentámadásra", illetve "az utazásunk még csak most kezdődik el". Számos támogatója ezt úgy értelmezte a videó alatt található hozzászólások alapján, hogy ezzel az üzenettel akarja őket az elnök még több erőszakos cselekedetre bátorítani. 

Az ideiglenes tiltásról a YouTube illetékesei a Twitteren számoltak be:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.