Hirdetés

Mostantól egyetlen fiókkal egyszerre akár öt különböző ember is lehetsz a Facebookon



|

Érdekes újítás, azonban számos etikai kérdés is felmerült ezzel kapcsolatban.

Hirdetés

Napról napra vezeti be a gyakran már-már teljesen fölösleges és haszontalan funkcióit és újdonságait a Facebook, amit a legtöbb esetben észre sem veszünk. Legutóbb például egy új logót kapott a platform, ami legtöbb ember figyelmét minden bizonnyal elkerülte. Most azonban egy olyan funkciót vezettek be a kékek, amivel lehetőségünk nyílik arra, hogy egyetlen fiók alatt akár további négy profilt hordozzunk.

Igen, ezzel az újítással egy név és belépési adat alatt több, egymástól függetlenül működő profilt is létrehozhatunk saját értesítésekkel, üzenetekkel és adatvédelmi beállításokkal. A funkció tehát lehetővé teszi majd a számodra, hogy a fő profilod mellet további négy különböző személyiséged legyen. A profilváltás egyébként teljesen rugalmasan fog működni, ugyanúgy mint az Instagramon, nem kell újra ki- és bejelentkeznünk majd a fiókunkba.

Hirdetés

Érdemes figyelni azonban arra, hogy néhány felület és funkció, mint például a Társkereső, a Marketplace, a Professzionális mód, illetve a fizetés sem lesz elérhető az alprofilok számára. Az üzenetküldés mind az extra profilokhoz a Facebook alkalmazáson belül és a weben is elérhető lesz, ráadásul a következő hónapok során a Messenger támogatást is megkapja majd. A beállítások tekintetében például az, hogy ki láthatja majd az egyes profilok bejegyzéseit, vagy ki küldhet azoknak baráti kéréseket, minden egyes profilnál külön-külön finomhangolható lesz.

Természetesen rögtön számos kérdés és kétely merült fel az emberekben az új funkcióval kapcsolatban, akik közül sokan kifejezetten veszélyesnek és a csalások, trollkodások, zaklatások melegágyának kiáltották ki a mechanikát. A Facebook az ehhez kapcsolódó szabályzatában előírta, hogy a fő profilunkhoz minden esetben a polgári nevünket kell társítanunk, azonban a többi profilnál lényegében teljesen szabad kezet kapunk majd és azt csinálunk amit akarunk.

Ti mit gondoltok az új funkcióról?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.