Hirdetés

Mostantól folyton az orrod alá dörgöli a Google, ha béna vagy nyelvtanból



|

Saját helyesírás-ellenőrző funkciót kapott a legnépszerűbb kereső.

Hirdetés

Aki sokat kommunikál, dolgozik írásban, gyakran kerül dilemmába a leírni szándékozott szó vagy kifejezés helyesírását, nyelvhelyességét illetően, ha nincs a fejében a Magyar Helyesírás Szabályzatának tizenkettedik, hatályos kiadása. Legtöbbször nem bonyolult helyesírású szavak esetében bizonytalanodunk el, hanem a szóösszetételek helyes írásmódjában.

Sokan ilyenkor csak elkezdik a keresősávba begépelni, az adott szót vagy kifejezést, de ilyen felületes módszerrel gyakran szembesülhetünk azzal, hogy nem ez a legmegbízhatóbb módszer: sok szó és kifejezés hibás változatára is van találat. Ha szeretnénk alaposak lenni, fordulhatunk jól bevált oldalakhoz. Hosszasan lehetne a honlapcímeket sorolni, de a legkézenfekvőbb választás mégiscsak az MTA helyesírás ellenőrző oldala.

Hirdetés

Mostantól viszont a Google keresősávja közvetlenül is tud nekünk segíteni a helyesírás ellenőrzésben. Az új funkció nemcsak azt tudja jelezni, hogy a begépelt szót vagy kifejezést helyesen írtuk-e le, hanem azt is, hogy amennyiben nem, akkor miként tudjuk kijavítani.

A használata végtelenül egyszerű: Az ellenőrizni kívánt szó vagy kifejezés után be kell írni, hogy "check grammar", "grammar check" vagy "grammar checker". Ha a beírtak helyesek, a kereső zöld pipával jelzi azt, ha nem, a program beírja a saját javaslatát. A dolog egyetlen hátulütője, hogy új funkció egyelőre csak angolul működik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.