Hirdetés

Mostantól minden jó okostelefon üveg hátlapot kap



|

Tetszik vagy sem, az elmúlt hónapok és az MWC bebizonyították: mostanában minden igazi zászlóshajó hátlapját üveg borítja. Így lesz ez egész 2018-ban.

Hirdetés

Az okostelefonok világában az üveg hátlap messze nem újdonság - volt már ilyen például az Apple iPhone 4-nek és a Google Nexus 4-nek is. Még jobb, hogy ez nem csak jobb jelerősségeket garantál, de a vezeték nélküli töltést is lehetővé teszi. Idővel aztán sokkal trendibb lett az alumínium ház. 

Hirdetés

Az utóbbi években aztán szépen lassan egyre több lett megint az üveg hátlappal borított készülék, de azért messze nem volt általános, hogy egy új zászlóshajót elöl-hátul üveg borítson. Ez idén alapvetően változik meg, és erre a The Verge is rávilágított. Az elmúlt hónapok és az idei MWC tapasztalatai alapján kijelenthetjük, hogy eljött az elöl-hátul üvegbe zárt zászlóshajók kora. 

A Samsung Galaxy S8, Galaxy S8+, Galaxy Note 8, a Huawei Mate 10 Pro, az LG G6 és V30, valamint az Apple iPhone 8, iPhone 8 Plus és iPhone X már tavaly váltottak az üveg hátlapra, most pedig erre szavaztak a gyártók a Galaxy S9, a Galaxy S9+, a Nokia 8 Sirocco, a Sony Xperia XZ2 és az ASUS Zenfone 5 modellekkel is. 

Az LG, a Huawei és a OnePlus, valamint az HTC új zászlóshajója még várat magára, ugyanakkor a szivárgások alapján ezek közül mind ugyanúgy üveg hátlapot kap. 

Bár ez a vezeték nélküli töltés és a jelerősség szempontjából jó hír, az kevésbé örülhet, aki a fém hátlapot szerette, esetleg gyakran elejti az okostelefonját. Innentől kezdve a hátlap is sokkal törékenyebb lesz, a javítás pedig nem ritkán egy vagyonba kerül. Innentől kezdve még fontosabb lesz, hogy egy minőségi tokba bújtassuk a csúcskészülékeket. 

    Hirdetés

    Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

    Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.