Hirdetés

Mozgolódás a böngészők piacán, ismét feljövőben a Firefox



|

Úgy tűnik, megállt a Mozilla browserének mélyrepülése, mert újra közel került ahhoz, hogy elfoglalja helyét a dobogó legalsó fokán.

Hirdetés

Közzétette augusztusi jelentését a Statcounter a böngészők piacának állásáról, amiből elég világosan kiolvasható, hogy egyelőre semmi sem veszélyezteti érdemben a Google Chrome pozícióját (64,92%). Nincs még egy olyan browser, amit ilyen sokan használnának, akár a PC-ket, akár a mobilokat vagy a táblagépeket nézzük.

A dobogó második fokán a Safari (18,77%) áll köszönhetően az Apple termékpalettáján élvezett kivételezett helyzetének, míg a bronzérmet a Microsoft Chromium-alapokra épített Edge böngészője hordja büszkén a nyakában. De könnyen meglehet, hogy rövidesen át kell adnia másnak, egészen pontosan annak a konkurensének, akitől nem is olyan rég elhódította.

Hirdetés

A statisztikák szerint ismét magára talált a Firefox, amelytől a közelmúltban még tömegesen pártoltak el a felhasználók. A PC-k piacán már csak 0,77 százalékpont a különbség a két böngésző (Edge: 8,84% - Firefox: 8,07%) között, ha pedig az összes eszközt nézzük, akkor még kevesebb (Edge: 3,56% - Firefox: 3,54%).

Érdekes, hogy a PC World olvasóinak körében távolról sem ilyen kiélezett a verseny e két szereplő között, a Safari részesedése pedig elenyészően kicsi. Igaz, mi akkor nem kérdeztünk rá a mobilos preferenciákra. De ami késik, nem múlik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.