Hirdetés

Megvan az újabb MWC-lemondó: a Nokia



|

Most már tényleg naponta érkeznek hírek arról, ki nem vesz részt az eseményen a koronavírus miatt. A finn-kínai cég mellett a Deutsche Telekom is visszakozott.

Hirdetés

Lassan már bevezető szöveget se nagyon kell írni ahhoz, ha egy újabb fontos szereplő jelzi, hogy idén nem vesz részt a Mobile World Congressen a koronavírus miatti elővigyázatosságokra hivatkozva. Tegnap épp az Intel és a Vivo jelentette be távolmaradását, de korábban az LG, az NVIDIA, az Ericsson és az Amazon és a Sony is így döntött, a Samsung és a ZTE pedig csak csökkentett létszámmal vesz részt az eseményen. Ha valaki végignézi az általunk írt MWC-s híreket, szinte már több a lemondásokról szóló tudósítás, mint valamilyen egyéb téma.

Hirdetés

A legújabb hírek szerint a Nokia, pontosabban a márkát felélesztő HMD Global jelentette be a szokásos körítéssel, hogy "a saját dolgozói, a partnerek és a látogatók egészségének biztonsága miatt" mondják le a részvételt. Közleményükben szerepel, hogy sokáig mérlegelték, hogy a konferenciát és kiállítást szervező GSMA biztonsági intézkedései elég megnyugtatók-e a számukra, de végül mégsem kockáztatnak.

Eközben hasonló okokra hivatkozva visszamondta látogatását a Deutsche Telekom teljes csapata, így telco-szolgáltatók között is megvan a második jelentősebb távolmaradó a japán NTT Docomo után. Ezen kívül szintén lemondtak néhány olyan panelbeszélgetést, ahol a Facebook képviselői vettek volna részt.

Az efféle üzenetek azért az adott cégen túlmutatóan is fontosak lehetnek, hiszen a százezres közönséget megmozgató Mobile World Congress látogatói akár az utolsó pillanatig épp az ilyen közlemények hatására úgy dönthetnek, hogy ők sem lesznek jelen az eseményen annak ellenére, hogy a szervezők minden létező fórumon igyekeznek biztosítani mindenkit, hogy egy sor extra biztonsági intézkedést léptetnek életbe a helyszínen. A spanyol El Pais már olyan hírt is közölt, miszerint a GSMA vezetősége pénteken rendkívüli ülést tart, ahol az elmúlt napok lemondásainak és a koronavírussal kapcsolatos legújabb fejlemények fényében átnézik a lehetőségeiket és újratervezik, amit csak lehet. A lap szerint már felmerült elképzelhető opcióként az is, hogy a teljes MWC-t lemondják vagy elhalasztják - mindkét eset elég keményen érintené őket pénzügyileg, meg úgy egyáltalán az egész mobil- és telco-piacot és annak szereplőit is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.