Hirdetés

Na, vajon melyik lett a legrosszabbul teljesítő Windows 11-es vírusirtó?



|

Átfogó kutatás vetette össze a Windows 11-es vírusirtók teljesítményét.

Hirdetés

Egész komoly tájékozottságot igényel, hogy kiigazodjunk az ezerszámra kínált vírusirtók tengerében, ha viszont az olyan jól bejáratott nevek sem ismerősek, mint az AVG vagy az Avira, még mindig ott a jó öreg Microsoft Defender, amely beépített védelmet nyújt a kártevők ellen.

A magát független IT-biztonsági intézetként meghatározó AV-Test rendszeresen áttekinti a legjobb vírusvadász szoftvereket, a legújabb kutatásában pedig első alkalommal vizsgálta Windows 11-en a kínálatot.

Hirdetés

A felmérést 2022 júliusa és augusztusa között végezték, összesen 19 otthoni antivírus szoftver bevonásával, amelyeknek valódi kihívásokat szimuláló teszteken kellett bizonyítaniuk. Az eredményt három szempont alapján (védelem, teljesítmény, használhatóság) pontozták, maximum 6 pontot osztva ki minden egyes kategóriában.

Így állt össze az alábbi táblázat, ami nem hirdet egyértelmű győztest, hiszen több maximális pontot kapó szoftver is van. A beépített megoldásra esküdőknek és magának a Microsoftnak is rossz hír, hogy a Microsoft Defender teljesítménye lett a leggyengébb, de ha jobban megnézzük a számokat, azért még messze nem ég a ház.

Az AV-Test saját meghatározása alapján ugyanis már a kategóriánkénti 3 pont is "kielégítő", a Defender pedig 5,5/4,5/6 pontot kapott. Magyarán ha nem szeretnél külsős vírusirtók telepítésével fáradozni, továbbra is nyugodtan rábízhatod magad a Microsoft natív megoldására, amennyiben viszont az elérhető maximális védelemre pályázol, a 6/6/6 pontos riválisok közül közül érdemes válogatnod.

A teljes kutatást ezen a linken böngészheted, ahol az egyes szoftverekre kattintva a részletesebb eredményekben is elmerülhetsz. Ami pedig a még jóval népszerűbb Windows 10-et illeti, itt utoljára júniusban vizsgálta a vírusölők teljesítményét az AV-Test: az előző generációs operációs rendszeren a Windows Defender ugyanezen (4.18-as) verziója még szintén 6/6/6 pontos eredménnyel zárta a tesztet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.