Hirdetés

Nagy a baj: a Google Drive törölheti a fájljaidat



|

Rendkívül kellemetlen hiba sújtja a közkedvelt tárhelyszolgáltatást.

Hirdetés

Áprilisban lesz 12 éve, hogy a Google a felhős tárhelyek piacára is belépett a Google Drive szolgáltatással, ami a keresőóriás beágyazottságának köszönhetően rövid úton a legnépszerűbb platformok között találta magát. Most azonban joggal szívhatja a fogát az, aki a Google megoldása mellett döntött, mivel egy kellemetlen hiba több felhasználónál is törölte az utóbbi hónapokban feltöltött adatokat, óriási károkat okozva az érintetteknek.

A BleepingComputer a Google Drive közösségileg üzemeltetett támogatási fórumán talált dühös bejegyzésekre hivatkozva számolt be a problémáról. A jelek szerint a különös bug következtében egy 2023 április-május környéki állapot áll vissza a felhasználók tárhelyén, minden fájlt törölve, ami azóta keletkezett.

Hirdetés

Ez pedig érthetően frusztrációt okoz, hiszen a felhős tárhely egyik állítólagos előnye a hagyományos adathordozókkal szemben éppen az lenne, hogy nem tud elveszni és tönkre menni. Most viszont többen is akadnak, akiknél hónapok munkája lett semmivé a Google Drive miatt, és egyelőre nincs is remény az elveszett adatok visszaállítására.

A BleepingComputer szerint a panaszokra reagálva felbukkant egy poszt a támogatási fórumon, amelyben a Google a hiba kivizsgálását ígérte, de nem sikerült megerősíteni, hogy ez valóban a vállalattól származik-e. A Drive felhasználóinak mindenesetre azt ajánlja a bejegyzés, hogy elővigyázatossági okokból a továbbiakban ne hajtsanak végre változtatásokat a gyökér könyvtárban.

A lap felkereste a Google-t az ügyben, de cikkünk írásáig nem kapott választ. Ha a bug kijavításáig, vagy akár tartósan más szolgáltatóra váltanál, ajánljuk korábbi cikkünket, melyben az 5 legjobb felhős platformot mutattuk be.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.