Hirdetés

Nagy bajban a ZTE: 7 évig nem kaphat Qualcomm chipeket



|

Az amerikai kereskedelmi miniszter megtiltotta az amerikai cégeknek, hogy 7 évig bármit eladjanak a ZTE-nek.

Hirdetés

Az amerikai kereskedelmi miniszter, Wilbur Ross bejelentése nyomán az amerikai kormány megtiltotta az amerikai cégeknek, hogy a következő 7 évben bármilyen terméket is eladjanak a kínai ZTE-nek. 

Hirdetés

Mindez azt jelenti, hogy a ZTE nem vásárolhat okostelefonokba való chipeket a Qualcommtól. Az egyik lehetséges alternatíva a helyzetre a tajvani MediaTek, ugyanakkor a ZTE minden piacon nagy hátrányba kerülhet a jövőben. 

A mostani történések csak a folytatását jelentik annak a több éve húzódó botránynak, amely kapcsán 2016-ban az amerikai kormány megállapította a törvénysértést, amikor rájött, hogy a ZTE amerikai alkatrészekkel szerelt eszközöket szállított le Iránnak és Észak-Koreának. 

Tavaly ezért 1,19 milliárd dolláros büntetés volt a ZTE jutalma, illetve a mostani tiltás, amit azonban átmenetileg feloldottak. Az amerikai kereskedelmi miniszter most mégis életbe léptette, ugyanis szerinte a ZTE hazudott a tárgyalások során. Akkor ugyanis komoly szankciókat ígért a cég a vezetők ellen. Ezek nem csak elmaradtak, de az illetők teljes bónuszt is kaptak. 

A mostani ügynek semmi köze ahhoz, hogy az amerikai kormány szerint a ZTE és a Huawei a kínai kormánynak kémkednek. A ZTE továbbra is forgalmazhatja az eszközeit Amerikában, de amerikai alkatrészek nélkül igen szorult helyzetben lesz a következő 7 évben (a világ minden részén). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.