Hirdetés

Arcfelismerő kamerákat telepít Londonban a helyi rendőrség



|

Az ellenzők szerint ez a lépés igen komoly fenyegetést jelent a személyiségi jogokra nézve.

Hirdetés

Londonban mindenhol arcfelismerő kamerákat telepít majd a helyi rendőrség, miután véget értek a tesztek, próbaüzemek, ezzel a mindennapok részévé válnak az említett eszközök. Az arcfelismerő kamerákat főleg az olyan helyeken rakják ki, ahol sok vásárló és turista megfordul. A kamerák a rendőrség által összerakott listák alapján kutatják majd az arcokat, főleg a komoly és erőszakos bűnözőket veszik majd nyilvántartásba. 

Hirdetés

Ha a kamera beazonosít valaki, a rendőrök megközelítik és a személyazonosságának igazolására szólítják fel. Amennyiben tényleg szerepel az illető a listán, letartóztatják az érintetteket. A rendőrség leszögezte, hogy Londonban innentől kezdve az effajta kamerák használata lesz a mindennapos norma. A technológiát az emberek biztonságban tartására használnák, mivel az arcfelismerés nagyban növelheti a rendőrök hatékonyságát. 

A rendőrség által választott módszert eddig is sokan kritizálták, bár időközben sokat javultak az algoritmusok, 1000 esetben csak egyszer tévednek. Jogvédő csoportok szerint persze a személyiségi jogokra mindez óriási fenyegetést jelent, emiatt visszaélésektől tartanak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.