Hirdetés

Nagy felháborodást keltett, hamar le is fújta Elon Musk a Twitter következő nagy változtatását



|

Kifejezetten megosztó témába tenyerelt bele a Twitter új ura.

Hirdetés

A Twitter ugyan már tavaly ősz óta Elon Musk birtokába tartozik, a platform legnagyobb horderejű átalakítására viszont csak most került sor: fokozatosan X-re keresztelik át a közösségi oldalt, egyben lecserélve a 2006 óta használt kék, madaras témát is.

A reklámszakik még közel egy héttel az erről szóló bejelentés után is vakarják a fejüket, hogy vajon jó ötlet-e teljesen kukázni a világszerte ismert arculatot, ám Musk eltökélt abban, hogy a fekete alapon fehér X alá terelje a több mint 200 millió felhasználót. Ennek jegyében pedig még azzal is megpróbálkozott, hogy kizárólag a stílushoz passzoló sötét módot engedélyezze az oldalon, az ötletet azonban hamar elsöpörte a népharag.

Hirdetés

A milliárdos tegnap robbantotta a bombát, hogy a platform hamarosan csak a dark módban lesz elérhető, mivel az szerinte "minden szempontból jobb" a világosnál. Musk valószínűleg arra számított, hogy a nép üdvrivalgással fogadja az ötletet, hiszen a sötét mód az utóbbi években kifejezetten népszerűvé vált minden létező alkalmazásban, ám mégsem jöttek be a számításai.

Végül ugyanis annyi negatív reakció érkezett a megjegyzésre, hogy a tulajdonos néhány órán belül visszakozott. Musk ekkor egy újabb posztban jelentette be, hogy mivel sokan kérték, megmarad a világos mód, cserébe viszont a sötét lesz az alapértelmezett téma, a kettő közötti dim beállítást pedig teljesen törlik.

Végül tehát győzött a népharag, nem mellesleg azt is bebizonyítva, hogy azért még a kevésbé divatos világos kezelőfelületeknek is bőven vannak hívei, legalábbis a Twitter esetében.  Az átállás során azonban nem ez lehet az egyetlen akadály, amibe Musk beleütközik, mivel egy korábbi jelentés szerint a rivális Meta már levédette az X karaktert a közösségi médiás felhasználással kapcsolatban, így Mark Zuckerberg akár meg is torpedózhatja a nagy lendülettel megkezdett arculatváltást.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.