Hirdetés

Nagy változást lépett meg a Photoshop



|

Hosszas bétateszt után elrajtolt a Photoshop legújabb változata.

Hirdetés

Az Adobe Photoshop nem véletlenül a világ legnépszerűbb fotószerkesztője, hiszen a maga több mint 35 éves története során rengeteg képességgel bővült a szoftver, mostanság pedig már mesterséges intelligencia-alapú, generatív funkciókat is találunk a repertoárjában, amelyek a munka megkönnyítését szolgálják.

A fejlesztő egész régen, még két éve kezdte el tesztelni a program web-alapú kiadását, most azonban a végéhez ért  a hosszúra nyúlt próbaidőszak az új felület hivatalos rajtjával.

A Photoshop on the Web néven futó szolgáltatás alapvetően minden fontosabb funkciót tartalmaz, amire szükségünk lehet, akadnak azonban hiányzók is, mint például a foltozás (patch), a toll, a sokszög lasszó (polygonal lasso) és az intelligens objektumok támogatása.

Hirdetés

További rossz hír, hogy korábbi híresztelésekkel ellentétben a webes Photoshopnak nincs ingyenes változata, kizárólag meglévő előfizetéssel használhatjuk.

Az egyetlen kerülőutat a kollaboratív projektek jelentik, ezekhez ugyanis olyan meghívottak is csatlakozhatnak, akiknek a számlájáról az Adobe nem emel le havonta egy meghatározott összeget. A Photoshop on the Web emellett egy méltányolandó extrát is tartogat: az online környezetből sem hiányzik a Firefly képgenerátor, amely a szöveg-alapú képkészítésen túl olyan lehetőségeket nyújt, mint a kompozíciók kiterjesztése és az elemek gyors eltávolítása.

A kezelőfelület némiképp eltér a megszokottól, a tapasztalt felhasználók azonban itt is könnyedén eligazodhatnak, a kezdőknek pedig az eszközök nevének rövidítés nélküli leírása segíthet. A The Verge kérdésére az Adobe egy képviselője elmondta, hogy habár korábban fontolgatták az ötletet, egyelőre nem tervezik a Photoshop on the Web ingyenes, vagy freemium-modellben való elérhetővé tételét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.