Hirdetés

Nagyobb és jobban kiálló kameraszigettel érkezhet az iPhone 14 Pro-széria



|

Cserébe viszont egy jó hír állhat a kellemetlen fejlemény mögött.

Hirdetés

Miközben az Apple legújabb mobilja, a harmadik generációs iPhone SE már a boltokba is megérkezett, még hónapokra vagyunk az iPhone 14-sorozat várhatóan ősszel esedékes rajtjától, amit intenzív pletykálkodással igyekszik kitölteni az elemzők és szivárogtatók tábora.

Nemrég ismét befutott egy izgalmas értesülés az iPhone 14 Pro és Pro Max méreteiről, melynek kapcsán az idei csúcsmodellek kamerás képességei is szóba kerültek.

Hirdetés

A közismert szivárogtató, Max Weinbach néhány napja osztott meg két vázlatot, amik állítólag az Apple érkező zászlóshajóit ábrázolják, részletesen leírva a mobilok méretét is. A számok alapján a készülékházak nagyjából ugyanakkorák maradnak, az iPhone 14 Pro és Pro Max kameraszigetei viszont kb. 5%-kal nagyobbak lesznek az elődmodelleken láthatónál. A kamerasziget ráadásul jobban ki is áll majd a hátlap síkjából: az iPhone 14 Prón már 4,17 mm magas lesz, míg az iPhone 13 Prón "csak" 3,6 mm volt.

Erre reagált a manapság már a Twitteren is aktív elemző, Ming-Chi Kuo, aki szerint a kamerasziget az új, 48 megapixeles szenzor miatt esik át a hízókúrán. Kuo úgy tudja, hogy az érzékelő átmérője (Compact Image Sensor - CIS) 25-35%-kal megnyúlik, a hozzá tartozó 7P lencserendszer pedig 5-10%-kal magasabb lesz.

Ez pedig több szempontból is érdekes. Egyrészt ha a 72,5%-os pontossággal "jósoló" elemző nem vitatja a nyilvánosságra került méreteket, akkor jó esély van rá, hogy valóban ekkorák lesznek az új iPhone Prók. Másrészt így most ismét megerősítést nyert a 48 megapixeles kameráról szóló pletyka, amit korábban nem csak Kuótól, de a tajvani TrendForce elemzőcégtől és a Haitong International Securities szakértőjétől, Jeff Putól is hallhattunk.

Magyarán egyre biztosabbnak tűnik, hogy az almás csúcsmobilok az idén valóban ejteni fogják az iPhone 6s óta használt 12 megapixeles formátumot. Más kérdés, hogy a gyakorlatban ez mekkora előrelépést jelent majd, hiszen a DXOMARK rangsorából kiindulva az iPhone 13 Pro és Pro Max még a 12 megapixeles kamerájukkal is a 4. és 5. helyen állnak a megapixel-parádét rendező androidos konkurensek dominálta mezőnyben.  

Kuo mindenesetre korábban arról írt, hogy az iPhone 14 Pro "új szintre" emeli majd a mobilos fotózást, ami ugyan kétségtelenül izgalmasan hangzik, de az őszi leleplezésig semmit sem szabad tényként kezelni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.