Hirdetés

Nagyon hasznos funkciókkal bővül az Instagram csevegője



|

Az Instagram üzenetküldőjébe számos olyan újítás kerül, aminek örülni fogsz.

Hirdetés

A tavaly őszig Facebook Inc. néven futó Meta még 2013-ban vezette be az üzenetküldést az Instagramon, azóta pedig sorra pakolja át ide a Messenger funkcióit. Ennek oka, hogy a képmegosztónak indult, de már videós szolgáltatásként pozicionált közösségi oldal a Zuckerberg-birodalom fő reménysége a fiatalokat elszipkázó kínai rivális, a TikTok elleni harcban.

A siker érdekében most új funkciókkal turbózzák fel az Instagramot, melyeknek azok örülhetnek leginkább, akik intenzíven használják a platform chatfelületét.

A legfontosabb változás, hogy végre elérhetővé válik a multitasking, így nem kell elhagynunk az éppen böngészett tartalmat, ha válaszolni szeretnénk egy üzenetre. Ehelyett elég a felugró értesítésre bökni az azonnali reakcióhoz, és már folytathatjuk is a bejegyzések pörgetését.

Hirdetés

Tovább fokozza a kényelmet, hogy megadhatjuk a négy leggyakoribb chatpartnerünket, akiknek gyorsabban küldhetjük el az érdekesnek vélt posztokat. Ehhez a megosztás-gombot kell nyomva tartani, és fel is ugrik a rögzített kontaktok képe.

A Messengerhez hasonlóan az Instagram is megkapja a csendes küldés lehetőségét: csak az "@Silent" megjegyzést kell beilleszteni az üzenetekbe, hogy az hangos értesítés nélkül jusson el a célszemélyhez. A funkció például éjszaka jöhet kapóra, vagy bármikor, amikor biztosra akarunk menni, hogy nem zavarjuk meg a címzettet.

Szintén a Messengerből érkezik a csoportos szavazás lehetősége, valamint kapunk egy egy új "lo-fi" témát is a nyugodt hangulatú beszélgetésekhez. Végezetül pedig 30 másodperces dalrészleteket is megoszthatunk egymás között a Spotifyról, az Apple Musicról vagy az Amazon Musicról.  

Az új funkciók egyelőre csak néhány (nem részletezett) országban érhetők el, de az Instagram ígérete szerint fokozatosan kiterjesztik őket az egész világra. A közelmúltban egy másik fontos változtatást is bejelentettek, ami rendet vág a közösségi oldal sokat szidott képfolyamában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.