Hirdetés

Nagyon jól sikerült a Xiaomi Redmi Note 5 Pro



|

Dupla kamerát, 18:9-es kijelzős és nagy akkumulátort kapott a Xiaomi újdonsága, amit ár-erő értékben is kifejezetten eltaláltak.

Hirdetés

A Xiaomi a pletykáknak megfelelően, menetrend szerint mutatta be a legújabb okostelefonját, a Redmi Note 5 Pro készüléket. A fém házzal rendelkező eszköz mindent tud, amitől manapság trendi egy okostelefon, de ez persze önmagában kevés: az elemzők viszont máris az egekig magasztalják a gyártót, amiért ilyen ügyesen találta el a középutat a teljesítmény, az ár és az újdonságok adagolása között. Egyesek konkrétan azt a címet használták, miszerint a Xiaomi az új Apple, ami ugyan erős jelző, de nem légből kapott.

Hirdetés

A korábban kiszivárgott információknak megfelelően a Redmi Note 5 Pro 5,99 hüvelykes kijelzője 1080 x 2160-as felbontású, vagyis a csúcsmobilok piacán manapság divatos 18:9-es képarányt használja. Ez azt is jelenti, hogy osztott kijelzőn két négyzet alakú app elfér egymás alatt.

A kijelző mögött a Qualcomm nyolcmagos Snapdragon 636 lapkája található, 1,8 GHz-es működő Kryo 260 processzormagokkal és egy Adreno 509-es GPU-val. Ez a chip bár nem a legerősebb, viszont kiegyensúlyozott teljesítménnyel bír, ugyanakkor a nagyobb testvéreinél jóval energiatakarékosabb. Ennek hála az üzemidő elképesztően jó lesz, ráadásul az akku sem kicsi, 4000 mAh kapacitású. A tárhely mérete 64 GB, a memória mennyisége pedig 4 vagy 6 GB lehet. 

A hátlapra rakott dupla kamera elrendezése az iPhone X-ről lehet ismerős, ugyanakkor az elsődleges, 12 megapixeles és f/2.2-es kamerát itt egy 5 megapixeles, f/2.0-s második szenzor kíséri. Az előlapi kamera 20 megapixeles felbontású, vakuja is van és nem hiányzik róla az arcfelismerés funkció sem. 

A fekete, arany, rozéarany és kék színekben létező eszköz Android 7.1-et, illetve MIUI 9 felületet futtat. A Xiaomi a kiépítéstől függően 220 illetve 265 dollárt (átszámolva 55 000 / 66 000 forintot) kér a modellért, ami természetesen ez régiónként változhat az importálás után, de még a szállítással, hazai vámmal és áfával együtt is simán beférhet a százezres vonalra, ami nagyon erős kereskedelmi potenciált vetít előre. A megjelenés február 22-én esedékes, az pedig majd akkor derül ki, milyen régiókba mikor jut el a telefon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.