Hirdetés

Nagyon népszerűek lettek a QR-kódok a világjárvány alatt



|

A QR-kódot megalkotó Masahiro Hara örül, hogy a találmánya segített a világjárvány hatására fellépő problémák megoldásában.

Hirdetés

Az utóbbi hónapokban sokkal többször találkoztak az emberek QR-kódokkal, ugyanis a világjárvány okozta nehézségek megoldásához ezeket is egyre többször használták és használják. Ennek kifejezetten örül a QR-kód megalkotója, Masahiro Hara. 

A QR-kódok nagyjából 200-szor több információt képesek eltárolni, mint egy átlag vonalkód, így aztán bejelentkezésekhez, érintésmentes fizetéshez vagy kontaktkövetéshez is alkalmazták az utóbbi időben. 

Hirdetés

1994-ben még a QR-kódok gazdasági használatára koncentráltak, Hara azonban örül neki, hogy immáron egyesek biztonságát is sikerült fokozni a megoldással. Dolgoznak is a technológia további fejlesztésén, és még több információt, képeket szeretnének tárolni egy-egy QR-kódban. 

Az ötletek szerint akár röntgenfelvételeket is lehetne QR-kódokban tárolni. Hara a szabadalmakat közzétette a fejlesztések érdekében, ezért pedig csak annyit kért, hogy az emberek emlékezzenek a QR-kódot megalkotó cégére, amelynek a neve Denso Wave. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.