Hirdetés

Nagyon szenved, de marad a mobilpiacon a Sony



|

A világ nagy részéről eltűnnek az Xperia okostelefonok, de az ügyvezető szerint a mobilos részleg szükséges eleme a hardveres üzletágnak, tehát nem szüntetik meg.

Hirdetés

A Sony rengeteg dolgozóját küldte el Európában, leállított egy nagy kínai gyárat, az eladásai az idei év elején minden idők eredményét alulmúlták. A tervek szerint további nagy leépítések jönnek, a befektetők pedig már kiléptetnék a Sonyt a mobilpiacról

Hirdetés

A japán cég mobilos divíziója annyira összement és annyira veszteséges volt az utóbbi években, hogy nemrég beolvasztották két másik részlegbe. Ennek ellenére a Sony középtávú stratégiája szerint nem szüntetik meg a mobilos részleget, hanem átalakítják azt. 

Ez egyben azt is jelenti, hogy a világ nagy részéről eltűnnek a Sony okostelefonok. Kanada, Ausztrália, Mexikó, India, Dél-Amerika és Afrika többé nem tartozik azon régiók közé, amelyekre koncentrál a Sony, ez a szakértők szerint annyit jelent, hogy a költségcsökkentések érdekében kilépnek ezekről a piacokról. Alapvetően Európa egyes részein, Japánban, Tajvanon és Hong Kongban kínálnak majd Xperia készülékeket (Amerika sem lesz ott ezen a listán). 

A tervek szerint 2020 végére jelentősen csökkenhetnek a működési költségek, sőt, talán nyereséget is felmutathat a mobilos szekció. Ehhez nagy haszonkulccsal árult, drága csúcsmodellekben gondolkozik a cég, a vezető technológiákat pedig a Sony többi részlege adná. Sokak szerint azért nem ártana, ha a bemutatók után nem hónapokkal válna elérhetővé egy-egy Sony mobil, illetve a kompakt készülékek feltámasztása is segíthetne. 

Kenichiro Yoshida, a jelentések közzététele után arról beszélt, hogy a mobilos üzletág "szükséges" ahhoz, hogy a Sony hardveres üzlete fenntartható legyen. Állítólag gondot jelent, hogy míg a Samsung és az LG a háztartási eszközök piacán is erős, addig a Sony hardverekben a szórakoztatásra koncentrál, a mai fiatalok azonban már nem néznek tévét, csak mobiloznak. Ezért tartja az ügyvezető olyan fontosnak az okostelefonokat. Pedig a veszteséges részlegeket szereti leépíteni, nagy szerepe volt abban is, hogy a Vaio PC-s üzletágtól megszabadult a Sony. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.