Hirdetés

Nagyot léphet előre a Samsung Galaxy S25-széria teljesítménye, de ennek komoly ára lehet



|

Nem kizárt, hogy a Samsung kénytelen lesz árat emelni a csúcstelefonjainál.

Hirdetés

A Qualcomm a napokban leplezte le az új generációs Snapdragon 8 Gen 3 mobilos processzorát, valamint a számítógépekbe szánt Elite X chipsetet is, amely az ARM-architektúrát bevetve valóságos forradalmat próbál kirobbantani a PC-s piacon.

Hogy ez sikerülni fog-e, azt majd az idő dönti el, a gyártó viszont addig is belengette, hogy a jövő évben már a Snapdragon-széria is megkapja az Elite X-ben debütált Oryon CPU-magokat, jelentős ugrást hozva a teljesítményben. A döntés akár azt is jelentheti, hogy áremeléssel kell számolnunk az erőforrásra épülő mobilok, köztük a Samsung Galaxy S25-széria esetében.

Az összefüggésre a SamMobile hívta fel a figyelmet a Qualcomm vezető alelnökének egy megjegyzése kapcsán. Chris Patrick egy színpadi kérdezz-felelek keretében árulta el, hogy a Snapdragon 8 Gen 4 esetében a gyártási költségek emelkedésére számítanak, mivel a cég "elképesztő teljesítményszintek" elérésére törekszik a következő generációs chippel.

Hirdetés

Márpedig ha a Qualcommnak többe kerül a hardver, akkor az azt felvásárló mobilgyártók számára is többet fog kóstálni. A vállalat partnerei között számos nagy androidos márkát találunk a Xiaomitól az Oppón át a Samsungig, így joggal vetődhet fel a gyanú, hogy egy egész seregnyi csúcsmobilnál hoz áremelést a Snapdragon 8 Gen 4. Az első ilyen telefonok persze csak jövő ősszel mutatkoznak be, a Galaxy S25-széria esetében pedig az elmúlt évek gyakorlata alapján egy 2025 február környéki bemutató tűnik valószínűnek.

Magyarán addig még rengeteg víz lefolyik a Dunán, ráadásul az  is bonyolítja a képletet, hogy a pletykák szerint a 2024-ben érkező Galaxy S24-modellcsaládnál a koreaiak már visszatérnek ahhoz a gyakorlathoz, hogy az Európában forgalmazott példányokat a saját fejlesztésű Exynos-processzorokkal szerelik, így  a mifelénk árusított későbbi készülékeket eleve nem érintené a Qualcomm áremelése.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.