Hirdetés

Nagyot változott a Google Maps, sokan nem örülnek neki



|

Fontos változtatáson esett át a Google Térkép, ami sokak szerint negatívan befolyásolja a felhasználói élményt.

Hirdetés

Februárban már 19 éve lesz annak, hogy a Google a keresés és az e-mailek után a térképes piacon is megvetette a lábát a Google Maps, vagyis a Google Térkép elindításával, amely napjainkban szerteágazó lehetőségeket kínál az egyszerű tájékozódástól az utcák 3D-s bejárásán át a navigációig.

Habár kihívókból cseppet sincs hiány, eddig semmi sem látszik veszélyeztetni a Térképek népszerűségét, hacsak nem az üzemeltető legújabb húzása lesz az, ami valamelyest kiábrándítja az embereket a szolgáltatásból.

Hirdetés

A Google ugyanis a napokban egy jelentős frissítést élesített, amely lecserélte a Maps jól megszokott színpalettáját. A sárga és fehér útvonalak szürkén jelennek meg, a zöld területek és a vízfelületek is halványabbak lettek, illetve olyan mintha az egész felület kapott volna egy kékes hatású filtert. Az alábbi képpár látványosan illusztrálja a különbséget a régi és az új dizájn között.

A közönség pedig nem fogadta valami jól a módosítást, mivel a Redditen és az X-en (korábban Twitter) is bőven találni olyan felhasználói kommentárokat, amelyek az új megjelenésen morgolódnak. A legtöbbször visszatérő ellenérv alapján a frissített stílus egyszerűen kevésbé átlátható, mint a régi, ami egy térképes szolgáltatás esetében valóban nem túl hízelgő észrevétel.

Az új nézetet sajnos nem lehet kikapcsolni, akit viszont nagyon zavar a dolog, az bármikor átválthat a szintén Google-érdekeltség Waze-re vagy az olyan, OpenStreetMap-alapú (nyílt forráskódú) alternatívák egyikére, mint például a MAPS.ME.

Nektek bejön az átfazonírozott Google Maps?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.