Hirdetés

Nagyszervizen esik át a Windows 11-es Fájlkezelő



|

Az új File Explorer nem a Microsoft legjobban sikerült munkája, de már jön az orvosság a bajokra.

Hirdetés

A 2021 ősze óta nyomuló Windows 11 elhozta az új, Fluent néven futó dizájnt, amelyhez igazodva szép sorban a gyári alkalmazások is modernebb formát öltöttek a Jegyzettömbtől a Painten át a műveleti központnak tekinthető Fájlkezelőig.

Az utóbbi esetében azonban nem sikerült makulátlanra az új képességeket is hozó átalakulás, a felhasználók ugyanis sokat panaszkodnak a program teljesítményére és stabilitására. A jó hír, hogy a Microsoft egy nagy adag javítással állt elő, amelyek számos problémát orvosolnak.

Hirdetés

A redmondiak a napokban tették elérhetővé a Windows 11 23545-ös számú verzióját az Insider Preview tesztprogram fejlesztői csatornáján (Dev Channel), ami azt jelenti, hogy nemsokára a nagyközönség számára is befut majd a frissítés. Az új kiadás elsősorban a Fájlkezelő hibáira koncentrál, több súlyos gondra is megoldást kínálva:

  • Javítottunk egy olyan problémát, amely az explorer.exe program összeomlását okozhatta a Fájlkezelő bezárásakor.
  • Javítottunk egy olyan problémát, amikor két Fájlkezelő-ablak gyors megnyitásakor az explorer.exe program összeomolhatott.
  • Javítottunk egy olyan problémát, amely az explorer.exe programot összeomlásra késztette, amikor a Kezdőlapról navigáltunk.
  • Néhány további változtatással javítottuk a File Explorer indítási teljesítményét, beleértve egy olyan szivárgás javítását, amely idővel befolyásolta a teljesítményt.

Mindez pedig csak az érintett gondok egy része, a teljes lista a Microsoft által közölt blogposztban olvasható. A 23545-ös build a Fájlkezelő mellett a redmondiak új üdvöskéjét, a mesterséges intelligenciára épülő Copilot-asszisztenst is érinti, ismét elérhetővé téve a szolgáltatást néhány olyan régióban, ahol korábban átmenetileg kikapcsolásra került. A segéd jelenleg csak üzleti Microsoft 365-előfizetők, valamint a Windows Insider Preview program tagjai számára áll rendelkezésre.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor jutnak el a nyilvánossághoz a 23545-ös tesztkiadással debütált módosítások, de jellemzően pár hét, vagy legfeljebb pár hónap szokott lenni a késleltetés.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.