Hirdetés

Napi büntetés: Elon Musk beváltotta ígéretét, csöcsös poént faragott a Twitter nevéből



|

Újabb Musk-féle humorbonbonban gyönyörködhet a világ.

Hirdetés

Elon Musk kétségtelenül a világtörténelem valaha volt egyik legnagyobb hatású üzletembere, aki egész iparágakat formált át az olyan vállalkozásokkal, mint az elektronikus fizetés nagyágyúja, a PayPal, az elektromos autógyártó Tesla vagy az űrutazást privatizáló SpaceX. A milliárdos ugyanakkor mindezek mellett nem éppen a kifinomult humoráról ismert, elég csak arra az esetre gondolni, amikor párbajra hívta ki Vlagyimir Putyint, vagy amikor egy terhes férfi emojival gúnyolódott Bill Gates pocakján. Musk most ismét megvillantotta a komédiás tehetségét, méghozzá legújabb szerzeménye, a 44 milliárd dollárért felvásárolt Twitter cégérével.

A sztori tökéletes befogadásához nem árt felidézni, hogy a mágnás még a mikroblog tavalyi megszerzése előtt szavazásra bocsátotta, hogy megveszi a közösségi oldalt, és a "w" eltávolításával "Titterre" módosítja a nevét. A mémmé vált ötlet elsősorban a "tit", vagyis a "cici/csöcs" angol szóra utal, de finomabb értelmezésben kuncogást, vihogást is jelenthet.

Hirdetés

Ezt az ígéretét váltotta be a napokban Musk, amikor egy fehér fóliával takartatta le a cég San Franciscó-i főhadiszállásának névtábláját, ám az épület bérbeadójánál nem feküdt a tréfa, és hivatalos felszólításban emlékeztette a vállalatot, hogy jogi kötelezettsége a "Twitter" feliratot szerepeltetni a táblán. A milliárdos erre eltávolította a fóliát, és fehér festékkel mázoltatta be a W-betűt. Így az most látszik is, meg nem is, szerinte pedig ezzel el is van intézve a jogi akadékoskodás.

Mi természetesen az olvasóink egyéni elbírálására bízzuk, hogy mindez a humor, vagy a cringe kategóriáját meríti-e ki inkább, ám könnyen lehet, hogy Musk nemcsak viccnek, hanem afféle fricskának is szánta a dolgot. A súlyos anyagi gondokkal küzdő, egyben az értéke felét is felvesztő vállalat ugyanis már több millió dollárnyi kiegyenlítetlen számlát halmozott fel az épületet birtokló SRI Nine Market Square LLC-nél, amely januárban pert indított a pénz visszaszerzéséért.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.