Hirdetés

Napi büntetés: még az Apple alelnökeit is átverte Tim Cook kamu Instagram-fiókja



|

Több magas beosztású Apple-alkalmazott is bekövette a vezérigazgató profilját, csakhogy azt nem is ő csinálta.

Hirdetés

Egy Apple-höz fogható méretű vállalat vezére manapság nem igazán engedheti meg magának, hogy ne legyen aktív a közösségi médiában, amit az almás céget dirigáló Tim Cook az X-szé átvedlett Twitteren, illetve a kínai vásárlóknak szóló Weibón abszolvál.

Most viszont rövid ideig úgy tűnt, hogy a Meta szárnyai alá tartozó Instagramra is regisztrált a CEO, amíg ki nem derült, hogy csupán egy ügyes kamu fiókról van szó, ami még az Apple magas beosztású munkatársait is megvezette.

Hirdetés

A 9to5Mac beszámolója alapján az Instagram-profil a "tim.d.cook" azonosító alatt futott, utalva a vezető teljes nevére (Timothy Donald Cook). A fiók 2023 júliusában bukkant fel, a pályafutása alatt pedig összesen két bejegyzés posztolt: az egyikben iPhone-nal készült képek szerepeltek a fotózás világnapja alkalmából, a másikban pedig egy videó az Apple egyik friss reklámkampányáról.

A tartalom tehát egész hitelesnek tűnt, a 9to5Mac szerint pedig más munkatársak mellett még az Apple két alelnöke, Lisa Jackson (környezetvédelmi és társadalmi kezdeményezések) és Alan Dye (kezelőfelületek tervezése) is követni kezdte. A portál ebből kiindulva eredetileg úgy írta meg a sztorit, hogy Cook minden jel szerint valóban regisztrált az Instagramra, ám belsős források nem sokkal később megsúgták, hogy egy kamu fiókról van szó, azóta pedig az üzemeltető Meta törölte is azt.

E sorok születéséig nem derült ki (és valószínűleg soha nem is fog), hogy ki volt az a trükkmester, aki még az Apple vezetőségét is átejtette, de egy darabig egészen biztosan emlékezni fogunk a teljesítményére.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.