Hirdetés

Napi büntetés: TheVR Pisti hangján énekel Gáspár Lacit az MI



|

A nyugalom megzavarására alkalmas felvételek keringenek a TikTok bugyraiban.

Hirdetés

A mesterséges intelligencia forradalmának egyik frontja a hangok generálásáé, melynek kapcsán már több cég - köztük például a Google és a Meta - is rendelkezik olyan technológiával, ami akár egy néhány másodperces felvétel alapján képes lemásolni egy adott ember orgánumát.

Eközben pedig az interneten már régóta hódítanak azok az MI-vel létrehozott kamu dalok, amelyekben különböző előadók szájába adnak tetszőleges slágereket, olykor megdöbbentő élethűséggel.

Hirdetés

Ezen próbálkozások sorát gyarapítja az a magyar TikTok-fiók, amely hazai hírességekre és közéleti szereplőkre specializálódott. A repertoár meglehetősen színes, akad itt például Esemm hangján megszólaló 50 Cent dal és egy seregnyi éneklő Orbán Viktor is, mi viszont a TheVR-duó népszerű streamerét, Pistit emelnénk ki, "akitől" egy Gáspár Laci-számot hallhatunk, egészen kemény élmény:

@aihungarianrecords Replying to @zambo.jimmy.neutron VR PISTI - A SZERETET ÉL #mestersegesintelligencia #vrpisti #aszeretetel #fyp #magyartiktok #pistieskuszommenjenelenekesnek ♬ eredeti hang - AI HUNGARIAN RECORDS

Akit érdekel, hogy miként lehet minőségi alapanyagokkal ilyesmit csinálni, annak például az alábbi videót ajánljuk, amelyben Freddy Mercury MI-vel leutánzott előadásában szólal meg Adele 2011-es slágere, a Somone Like You.

Az ilyen és ehhez hasonló alkotások mögött egyébként többnyire egy nyílt forráskódú szoftver, a SoftVC VITS Singing Voice Conversion dolgozik, amely a GitHubon érhető el a teljes dokumentációjával együtt. Ez egy mesterséges intelligenciával működő mélytanulási modell, amit tetszőleges fájlok felhasználásával lehet betanítani, hogy adott felvételeket egy új énekhangra konvertáljon át.

A műfajnak pedig már nem csak lelkes amatőrök hódolnak, néhány hónapja ugyanis David Guetta is az MI segítségével csempészte be Eminemet az egyik dalába.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.