Hirdetés

Napokon belül itt a ChatGPT alkalmazásboltja, amivel bárki kereshet pénzt, akár te is



|

Ha némi csúszással is, de rövidesen megnyitja kapuit a GPT Store.

Hirdetés

A ChatGPT mögött álló OpenAI még az őszi fejlesztői konferencián harangozta be, hogy GPT Store néven saját alkalmazásboltot fog indítani, ahol a felhasználók szabadon megoszthatják a GPT-4 nagy nyelvi modellen (LLM) alapuló, módosított mesterséges intelligenciás kiegészítőiket, és akár pénzt is keresetnek velük.

Az eredeti ígéret szerint a platformnak novemberben kellett volna elrajtolnia, ám időközben egy látványos hatalmi harc robbant ki a cégnél, ami a vezérigazgató Sam Altman kirúgását, majd visszavételét hozta. A helyzet rendeződésével a rekordnyereséget produkáló cég rátaposott a gázra, így most jöhet a GPT Store is.

Hirdetés

A The Verge beszámolója szerint ugyanis a az OpenAI nemrég e-mailben értesítette a GPT Builder néven futó program jelentkezőit, hogy a jövő héten megnyitja a kapuit az alkalmazásbolt. Aki saját GPT-ügynököt szeretne feltölteni, annak előbb igazolnia kell a Builder-profilját, valamint meggyőződnie róla, hogy a mesterséges intelligenciás csevegője nem sérti a cég irányelveit.

A GPT Store a ChatGPT Plus és az Enterprise csomagok előfizetői számára lesz elérhető, akik már most is válogathatnak az OpenAI saját fejlesztésű alternatív chatbotjai között. Az továbbra sem ismert, hogy az üzemeltető miként tervezi kompenzálni a GPT Buildereket, de a cég korábban azt ígérte, hogy felállít egy rendszert, ami az egyedi AI-ügynökök népszerűsége alapján határozza meg a kifizetések összegét.

Az OpenAI egyébként vállalati és állami partnereknek már most is értékesít GPT-alapú, személyre szabott chatbotokat, amelyeket a mindenkori ügyfél saját adatai és parancsai segítségével hangolnak az egyedi igényekhez.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.