Hirdetés

Napszaktól függő lejátszási listákkal támad a Spotify



|

Sebészi pontossággal igazodik a hangulatodhoz a Daylist funkció.

Hirdetés

A Spotify nemrég kihúzta a gyufát a nagyközönségnél, amikor egy teszt során fizetős fal mögé rejtette az évek óta elérhető dalszöveg-funkciót, így a piacvezető streaming szolgáltatónak most kapóra jön némi pozitív sajtó.

Talán ennek is lehet szerepe abban, hogy a svédek épp most tették elérhetővé a vadonatúj Daylist lejátszási listákat, amelyeket nemcsak a Premium-tagok, hanem az ingyenes felhasználók is élvezhetnek.

Hirdetés

A Spotify hivatalos blogján beharangozott Daylist funkció a szolgáltatástól megszokott kreatív ötletek sorát gyarapítja: napszaktól és a hét napjaitól függően változó lejátszási listákat kínál, amelyeket a korábbi zenehallgatási szokásaink alapján állít össze a platform mindentudó algoritmusa.

"A Spotify új, egyedülálló lejátszási listája egyedi hangulatokkal fűszerezve hozza össze azokat a hiánypótló zenéket és mikroműfajokat, amelyeket általában a nap bizonyos pillanataiban vagy a hét bizonyos napjain hallgatsz. […] Hiper személyre szabott, dinamikus és játékos, mivel azt tükrözi, amit épp most szeretnél hallgatni."

- méltatja a Spotify az új funkciót, amely az alkalmazásban és a webes felületen (spotify.com/daylist) is a közönség rendelkezésére áll. A gépileg generált címekkel ellátott listák tehát az idő előrehaladtával automatikusan változnak, ám ha egy mix különösen elnyeri a tetszésünket, azt későbbre is elmenthetjük, illetve másokkal is megoszthatjuk.

Az egyetlen komoly szépséghiba, hogy a funkció csak Írországban, az Egyesült Államokban és Kanadában, valamint Ausztráliában és Új-Zélandon érhető el, a Spotify pedig egyelőre nem is tett arra utaló kijelentést, hogy tervben lenne az érintett piacok körének kibővítése.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.