Hirdetés

Elnevezték a Marsra szánt helikoptert



|

Egy Alabamában tanuló lány választotta ki a következő rover új helikopterének nevét, amely Ingenuity lesz.

Hirdetés

A NASA legközelebb a Perseverance nevű roverét küldi el a Marsra, ezen pedig lesz egy különleges helikopter is. Utóbbi egyébként csak egyike a rover tudományos rakományának, de több szempontból is a legérdekesebb, mint korábban megírtuk. A helikoptert egy biztonságos rekeszben tárolják majd, és csak egy bizonyos távolság megtétele után állítják működésbe. 

Hirdetés

Ekkor kezdenek majd el tölteni a felül elhelyezett napelemek is, és csak utána emelkedhet a levegőbe a Marsra küldött gép, amely amellett, hogy adatokat gyűjt, segíthet abban, hogy a jövőben hosszabb működésre alkalmas utódai is felkeressék a szomszédos bolygót. Hivatalos neve eddig azonban nem volt a helikopternek. 

Alabamában egy diáklány, Vaneeza Rupani adott végül neki nevet: Ingenuity-ként ismerhetjük majd ezentúl a NASA Mars-helikopterét. A szó leleményességet, találékonyságot jelent, és Rupani szerint ez teszi lehetővé, hogy a lenyűgöző dolgokat vigyünk véghez, és felfedezzük az univerzum határait. A Perseverance rover egyébként júliusban indul útjára, és várhatóan 2021. február 18-án landol. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.