Hirdetés

Kamera és navigáció egybegyúrva? Van ilyen!



|

Nem hagyja ellaposodni az autós kamerák piacát a Navitel, sőt, a navigációk terén is szeretné megrázni a Waze/Google egyeduralmát. Legújabb eszköze mindent tud egyben, sőt, mellékesen komplett fedélzeti számítógép is.

Hirdetés

Pár éve még Dunát lehetett rekeszteni a rengeteg navigációval, de ezeket hamar kiszorította a Waze, illetve a Google, így aki nem tudott újítani, vagy túl sok fizetős kiskaput épített termékébe, hamar elbukott. A Navitel éppen ezen a nehéz terepen igyekszik boldogulni, hogy milyen sikerrel, azt a PC World magazin olvasói év elején ki is próbálhatták, hiszen 1000 olvasónk ingyen kapott éves licencet az offline navigációhoz. A cég azonban a komplett megoldásokra fókuszál, ahol élethosszig tartó licencet kapunk, így nem kell utólag okosított, vagy drágán megvásárolt frissítésekkel babrálnunk.

Hirdetés

Legújabb készülékük hardveres és szoftveres izgalmakat is rejt, ezért mindenképpen meg akartuk mutatni, hogy mi esett be hozzánk tesztre (aminek részleteivel kicsit később jelentkezünk majd).

Minden egyben

Az új fedélzeti kütyü az RE900-as jelölést kapta és egészen furcsán néz ki: olyan, mint egy 5 colos okostelefon, ami kicsit tablet szeretne lenni, azonban a hátuljából jókora objektív dudorodik ki. Ez a hibrid megoldás nem véletlen, ugyanis az RE900 egyszerre navigáció, fedélzeti számítógép és kamera is. A navigáció rész természetesen ismét örök licences, offline, de végre magyar szórend szerint beszél, és nem is akárki: sikerült itthon megszerezni Szujó Zoltánt magyarhangnak, aki autóversenyző, sportriporter és még sorolhatnánk, de a lényeg, a beszédhang kellemes és pontos, a magyarság pedig nem is lehet kérdéses (nem robot prüntyög a fülünkbe egész nap, mint egyes navigációknál).

A navi emellett online jelentéseket is képes beszerezni Wi-Fi-n vagy 3G-n, több millió POI helyet ismer és 43 európai ország térképe ingyenesen a miénk lehet. Ehhez 16 GB tárhely is rendelkezésre áll, amit persze bővíthetünk is. A Navitel egyik erőssége még a sávasszisztens, ami igazán hasznos tud lenni különösen ismeretlen helyeken.

A multimédiás lejátszó zenét, filmet ismer, kapunk FM-rádiót, az alaprendszer pedig Android és a Play Store is elérhető. De nem is ez a másik igazi érdekesség, hanem a dash cam funkció, ami kihasználja a hátlapi, 140 fokos látószögű, full HD-s kamerát. Ez az OmniVision kamera ötrétegű lencsét használ és éjjel, rossz látási viszonyok közepette is értékelhető videót készít, ráadásul mindezt 30 fps-sel teszi.

 

Tesztre fel!

A Navitel RE900 tesztjének most ugrunk neki, mindenesetre az már most bíztató, hogy a cég korábbi termékeinél már láttuk, nem kell tartanunk komoly hibáktól. A minden egyben megoldás különösen jól hangzik, hogy ne kelljen 2-3-4 eszközt a szélvédőre tapasztanunk, ráadásul a 120 Eurós kezdő ár is reálisnak tűnik. Hamarosan részletes teszttel jelentkezünk!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.