Hirdetés

Ne dőlj be: Sebestyén Balázs nem ad pénzt, akármilyen okos is vagy



|

A műsorvezető videójával visszaélve próbálnak csalók adatokat kiszedni a gyanútlan áldozatokból.

Hirdetés

Az évek során egészen kreatívvá váltak azok a csalók, akik a Facebookon keresztül szeretnének információkat szerezni rólunk. Azokat az alkalmazásokat, amik megmondják, milyen kiflik lennénk, ha februárban születünk, már a legtöbben elkerülik, de most egy új módszer bukkant fel.

Több oldal is megjelent, ami Sebestyén Balázs hivatalos oldalának álcázza magát, pedig ebből csak egy van: Sebestyén Balázs Hivatalos oldala, több mint félmillió követővel. A többi vagy másfajta betűket használ, vagy például két "á" van a Balázs szóban, és így könnyen megtévesztheti azokat, akik nem elég körültekintőek.

Hirdetés

A csalók élőben közvetítenek egy videót, amin egy fejtörő látható, mellette pedig Balázs egyik videója fut. Jelen pillanatban négy stream megy, ebből három 90-100 aktív nézővel. Ezek címe azt ígéri, a műsorvezető 200 ezer forintot ad az első 400-500-600 embernek, aki kitalálja, melyik pohár telik meg először. Az összeg, a feladvány, a társított híresség és a nyertesek száma lehet más, de a koncepció ugyanaz.

A kommentelőket privát üzenetben keresik meg, és elsősorban banki adatokat várnak tőlük. Természetesen ezeket szigorúan tilos megadni, ehelyett az oldalak jelentése javasolt, hogy így csökkenthessük a csalók sikerességét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.