Hirdetés

Ne ijedj meg, ha felugrik ez a gyanús ablak a Windowsban, csak a Microsoft erőlteti magát



|

Vírusszerű felugró ablakkal tukmálja ránk a Binget a Microsoft.

Hirdetés

A március 6-ával életbe lépett digitális piacokról szóló jogszabály (Digital Markets Act, DMA) értelmében a Microsoft ugyan kénytelen volt törölhetővé tenni az Edge böngészőt és a Bing keresőt a Windowsban, a redmondiak azonban továbbra is kreatívak, és minden rendelkezésükre álló eszközzel igyekeznek felhívni a közönség figyelmét a saját szolgáltatásaikra.

Az Edge böngésző esetében nemrég a Mozilla gyűjtötte össze, hogy a cég milyen megkérdőjelezhető praktikákkal igyekszik ránk sózni a szoftvert, ezúttal pedig a Bing került terítékre, amit egy ijesztő felugró ablakkal reklámoz a Microsoft.

Hirdetés

Elsőként egy redditező hívta fel a figyelmet az alábbi üzenetre, ami a Windows 10 operációs rendszert futtató PC-jén bukkant fel az asztalon. Az ablak a Bing kereső alapértelmezettre állítására és a Bing Service nevű alkalmazás telepítésére buzdítja a felhasználókat, vagyis egy kéretlen reklámról van szó, a poszt szerzőjénél viszont erősen pixelesen jelent meg, így ráhozta a frászt, hogy esetleg egy Microsoft-üzenetnek álcázott malware-t nyelhetett be a gépe.

A The Verge azonban felkereste a vállalatot az ügyben, melynek részéről maga a kommunikációs igazgató Caitlin Roulston erősítette meg, hogy hivatalos akcióról van szó. Roulston szerint az ablak mindenkinél csak egyszer bukkan fel, és valójában előnyös a Windows-felhasználóknak, mivel aki ezen keresztül vált át a Bingre, az extra csevegési tokeneket kap a mesterséges intelligenciás Copilot chatbotban.

A legtöbb embert persze valószínűleg simán csak idegesíteni fogja, hogy a redmondiak már az asztalon is a Binggel szekálják őket, a vállalat szerint viszont nincs itt semmi látnivaló, mivel szabadon el lehet utasítani az ajánlatot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.