Hirdetés

Ne lepődj meg, ha egy maszturbáló nő jön szembe a YouTube-on



|

Pornóhirdetésekkel trollkodják a videómegosztót, a szűrőrendszer egyelőre tehetetlennek tűnik.

Hirdetés

Aki pornót szeretne nézni, annak alapvetően nem a YouTube a legjobb választás, hiszen az üzemeltető Google aktívan szűr mindenféle erotikus tartalmat, ez azonban távolról sem jelenti, hogy áthatolhatatlan lenne a rendszer, elég csak arra a nemrég felfedezett módszerre gondolni, amivel akár felnőttfilmek is tárolhatók a platformon.

Most pedig ismét a pornóval gyűlt meg a gondja a videómegosztónak, miután valaki vagy valakik megtrollkodták a hirdetési rendszerét.

Hirdetés

Először az előző hónapban, a Redditen bukkantak fel beszámolók arról, hogy a YouTube olyan hirdetéseket mutogat, amelyek alatt félig áttetsző rétegként egy maszturbáló nő látható. A saját felelősségre ide kattintva megtekinthető videó egy teljesen kamu iOS-es alkalmazást népszerűsít, ami erősen arra utalt, hogy egy trollal volt dolgunk.

A Google akkor elnézést kért és eltávolította a problémás reklámot, a napokban azonban ismét felbukkant egy másik hirdetés, ami alatt egy hasonló jelenetet fut egy másik filmből, ugyancsak egy nem létező app népszerűsítésének álcázva a dolgot. Azt nem tudni, hogy ugyanaz lehet-e az elkövető, de a keresőóriás ezúttal is akcióba lépett, az alábbi közleményt juttatva el az Android Authortiyhez:

"A rosszindulatú szereplők néha álcázzák az irányelveinket sértő tartalmakat, hogy elkerüljék a felderítést. Ennek leküzdése érdekében nagymértékben fektetünk be a szabályaink érvényesítésébe, és folyamatosan figyeljük hálózatunkat a visszaélések szempontjából. A szóban forgó hirdetést eltávolítottuk, mivel megsértette a szexuális jellegű tartalmakra vonatkozó irányelveinket, a kapcsolódó fiókkal szemben pedig az irányelveinkkel összhangban álló intézkedéseket hoztunk."

A trükk lényege tehát az, hogy a pornójelenet áttetszővé tételével a YouTube automatizált szűrőalgoritmusa nem képes felismerni az explicit tartalmat, így az akadálytalanul eljuthat a nézőkhöz. A jelek szerint viszont megeshet, hogy az üzemeltető egyelőre nem tud mit kezdeni a dologgal, hiszen közel három hét eltéréssel ismétlődött meg a trollkodás, ami azt jelezi, hogy az első esetet követően nem zárták be a hátsó kaput.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.