Hirdetés

Négy amerikai elnököt is kilőnek az űrbe



|

A Vulcan Centaur nevű rakéta utaslistája igen impozáns, igaz, már nem is élnek.

Hirdetés

Mióta meghódítottuk a világűrt, van egy bizarr szokás, amivel szinte minden küldetés során élnek az abban résztvevők. Előszeretettel juttatnak fel bizonyos híres személyekhez köthető tárgyakat, hang- és adathordozót, nevekkel teleírt mikrochipet és emléktáblát az általuk használt szállító eszközön. Persze voltak már ezeknél is rendhagyóbb szállítmányok. 2008-ban a Star Trek egy szereplőjének, James Doohan-nek a hamvait csempészte fel egy asztronauta a nemzetközi űrállomásra, eleget téve a család végakaratának.

Egy sajtóban megjelent hír szerint, ezt a hagyományt folytatva viszik fel több további Star Trek szereplő földi maradványait is  a világűrbe. Szemben a Doohan hamvak titokban való feljuttatásával, a jelen küldetésnek ez a különleges végtisztesség a címzetes célja, és tovább emeli a ceremónia fényét, hogy elnökök hamvai is a világűrbe kerülnek ezzel az úttal.

Hirdetés

A Vulcan Centaur rakéta december 24-én indul a légkörön túlra, hogy a sorozat sztárjainak hamvait eljuttassa legméltóbb nyugvó helyére. A Star Trekben  egykor szereplő Nichelle Nichols, DeForest Kelley és Majel Barrett Roddenberry hamvait négy korábbi amerikai elnök - George Washington, Ronald Reagan, John F. Kennedy és Dwight D. Eisenhower - földi maradványaival együtt fogják eljuttatni a világűrbe, a már ott lévő James Doohan és Gene Roddenberry hamvai mellé.

A már hosszú évek óta tervezett út kivitelezését végrehajtó Celestis temetkezési vállalat további két dolot is fog szállítani a fedélzeten: a Vulcan Centaur rakétát megalkotó cég vezérigazgatójának, Tory Brunonak és feleségének DNS mintáit.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.