Hirdetés

Nekiment a Facebook az egyik legőrültebb összeesküvés-elméletet valló csoportnak



|

A közösségi médiában is aktív QAnon mozgalmat számos módszerrel próbálják hátráltatni Mark Zuckerbergék.

Hirdetés

A Facebook több száz olyan felhasználói fiókot törölt, amelyek a QAnon mozgalom egyes tagjaihoz kötődtek. Az indoklás szerint a csoport összeesküvés-elméleteket népszerűsít, ezért a jövőben szigorúbban bánnak a bejegyzéseivel, és senkinek nem ajánlják, hogy csatlakozzon a közösséghez. Ennek ellenére magát a csoportot még nem tiltotta le a Facebook. Ez az a mozgalom, amelynek tagjai szerint Donald Trump titokban küzd a háttérhatalom képviselőivel, köztük sátánista pedofilokkal és gyermekkereskedőkkel. 

Hirdetés

A mozgalom tagjai két éven át egy magas rangú kormánytisztviselőt emlegettek az ellenséges hatalmas vezetőjeként, akit Q-nak neveztek el. Sokáig tartózkodtak a nyilvánosságtól, de az utóbbi időben egyre többször hallatják hangjukat, bírálják az erőszakos tiltakozásokat, és válaszlépéseket sürgetnek. Donald Trump elnök azt mondja, nem sokat tud a csoportról és az elméleteiről, szerinte viszont ezek az emberek rossz szemmel nézik azt az erőszakhullámot, ami sok amerikai nagyvárosban tüntetés címén zajlik. 

A Facebook azt tervezi, hogy törli az erőszakkal kapcsolatos csoportokat és bejegyzéseket. A QAnon mozgalom azonban ebben az értelemben nem számít veszélyes szerveződésnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.