Hirdetés

Nem árt vigyáznod, ha a Takarékbank ügyfele vagy



|

Újabb bank ügyfeleire pályáznak csalók, ezúttal a Takarékbank nevében keresik meg a leendő áldozatokat.

Hirdetés

A hazai közoktatás online alapplatformja (KRÉTA) elleni szeptemberi támadás ismét rámutatott, hogy milyen komoly gondokat okozhat a phishing, vagyis az adathalászat, hiszen jelenlegi tudásunk szerint a létfontosságú informatikai rendszer feltörése is egy szimpla átverős e-maillel indult.

A legtöbb elkövető viszont hétköznapi embereket vesz célba, a Takarékbank pedig nemrég közleményben figyelmeztette az ügyfeleit a netbankos fiókokat ostromló támadásokra.

A hackerek ilyenkor a számlához kapcsolódó belépési adatokat próbálják kicsalni az áldozatokból, egy kis óvatossággal azonban könnyedén immunissá válhatunk a trükkjeikre. A Takarékbank szerint fontos, hogy ne a keresőmotorokon keresztül navigáljunk a pénzintézet internetes felületére, mivel a kiberbűnözők újabban az eredetire megtévesztésig hasonlító kamu portálokat hirdetve érik el, hogy rossz oldalra kattintsunk.

Hirdetés

Ehelyett érdemes könyvjelzőként elmenteni a weblapot, és persze be is pötyöghetjük a "takarekbank.hu" címet, ha nem sajnáljuk rá az időt. Aki pedig mégis a keresők irányából érkezne, minden esetben ellenőrizze az URL-t, és amennyiben a felső sávban nem a https://www.takarekbank.hu/netbank cím szerepel, azonnal elhagyandó csaló oldalra tévedtünk.

A bank további tanácsa, hogy figyeljünk oda az SMS-ben érkező jóváhagyó kódokra is: ha bármi gyanúsat észlelünk (pl. furcsa nyelvezet, vagy ha nem volt valós tranzakciós előzmény) hívjuk a 06-1/311-3110-es ügyfélszolgálati számot. Végezetül nem árt az extra óvatosság az alkalmazáson belüli jóváhagyásnál sem, hiszen a nagy kapkodásban itt is előfordulhat, hogy egy más által indított vásárlásra adjuk az áldásunkat.  

Aki mélyebben szeretne elmerülni a témában, a Takarékbank érvényes adathalászati tájékoztatójából informálódhat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.