Hirdetés

Nem biztonságos az iOS 17, máris javítani kellett



|

Az iOS 17, az iPadOS 17 és a watchOS is súlyos biztonsági réseket tartalmaz.

Hirdetés

Az iPhone 15-széria és az Apple Watch Series 9 bemutatóját követően néhány nappal, szeptember 18-án a cupertinóiak legújabb operációs rendszerei is elérhetővé váltak, melyek közül az iOS 17 olyan újdonságokat hozott, mint a személyre szabható hívási képernyők, a fotókból és videókból készíthető egyedi matricák vagy az interaktív widgetek.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, valószínűleg rengetegen repültek rá az egészen az iPhone Xs/Xr-ig visszamenően telepíthető szoftverre, ám a közönség most ismét frissíteni kényszerül, mivel az Apple rögtön három súlyos biztonsági réssel adta ki az iOS 17-et, az iPadOS 17-et és a WatchOS 10-et is.

A 9to5Mac cikke alapján ezért futott be nemrég az iOS/iPadOS 17.0.1-es, valamint a watchOS 10.0.1-es javítás. Az operációs rendszerekben megbúvó sebezhetőségek egyike egy kernelhiba, a második az aláírás-érvényesítés megkerülésével kapcsolatos probléma, a harmadik pedig a Safari böngésző mögött dolgozó WebKit sérülékenysége, ami tetszőleges kódok futtatását teszi lehetővé a készülékünkön.

Hirdetés

A problémát fokozza, hogy az Apple biztonsági weboldalán részletesebben is taglalt hátsó kapukat aktívan ki is használják a kiberbűnözők, így nem árt minél előbb átesni a javítás telepítésén. Alapesetben az iPhone ezt éjszaka, töltőre tett állapotban magától is elvégzi, amit a Beállítások > Infó > Szoftverfrissítés menüpontban ellenőrizhetünk. Amennyiben  még nem zajlott le a folyamat, ugyanitt manuálisan is kezdeményezhető az update.

A csomagok emellett kisebb hibajavításokat is tartalmaznak, így már csak ezért sem éri meg halogatni a telepítést.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.