Hirdetés

Nem csak az iOS 17 használói élvezhetik az Apple új biztonsági frissítésének előnyeit



|

Az iPhone 15 túlmelegedésén kívül két másik hibát is orvosol a javítás.

Hirdetés

Az iPhone 15-ös szériájának megjelenése után néhány nappal már ki is bukott az első hiba, a készülék túlmelegedése. Először a készülék titánötvözet házát okolták, majd egyes alkalmazásokat, mire végül kiokoskodták, hogy a szoftver a ludas a problémában. Ezt követően még el kellett telnie néhány hétnek, mire az Apple előállt a javítással, amely nem csak és kizárólag a szintén új iOS 17 használóinak szól. Ennek az az oka, hogy a vállalat nem csupán az iPhone 15-ök gondját akarta megoldani, hanem két korábbit is.

A CVE-2023-42824 és a CVE-2023-5217 számú biztonsági rések is javításra kerültek tehát a frissítésekben. Az egyik ezek közül egy kernelszintű hiba, amivel visszaélve illetéktelenek különféle, a készülékünk működésével kapcsolatos jogosultságokat szerezhetnek meg, a másik sérülékenység pedig lehetővé teszi tetszőleges kód futtatását.

Hirdetés

Fontos tudni, hogy a javítások előnyeit az is élvezheti, aki még nem tudott vagy nem akart iOS 16-ról iOS 17-re frissíteni. Az ő problémáikra az iOS 16.7.1,  illetve az iPadOS 16.7.1 telepítése a megoldás, amennyiben szeretnék a továbbiakban is biztonságosan használni készülékeiket, erre javasolt mielőbb sort keríteni. A viszonylag kis méretű fáj installálásának procedúráját a Beállítások -> Általános -> Szoftverfrissítés menüpontok alatt lehet elindítani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.